e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 20 Ιουνίου 2023

Ο Γέρων Πριγκηποννήσων σε εγκαίνια πολιτιστικού κέντρου


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Ο Ποιμενάρχης μας Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος, χθές Κυριακήν, 18ην Ιουνίου 2023, εχοροστάτησεν εν τω Μητροπολιτικώ Ναώ του Αγίου Δημητρίου Πριγκήπου, το δ’ εσπέρας συνοδευόμενος υπό του Ιερολ. Διακόνου της Μητροπόλεως κ. Βασιλείου Καρατζίκου και της Ελλογ. κας Αγνής Νικολαΐδου, Προέδρου της Εφοροεπιτροπής Πριγκήπου, προσκληθείς παρέστη εις τα θυρανοίξια του υπό του Μητροπολιτικού Δήμου της Πόλης διεξοδικώς ανακαινισθέντος και εις Πολιτιστικόν Κέντρον διασκευασθέντος, επί σειρά δε ετών λειτουργήσαντος ως σχολικού κτιρίου της νήσου, του γνωριζομένου ως (TAŞ MEKTEP).

Κατά την τελετή, τον Ποιμενάρχη μας εχαιρέτησε εγκαρδίως ο Εντιμ. Δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου της Πόλης κ. EKREM İMAMOĞLU. Να πληροφορήσουμε, επ’ ευκαιρία, ότι το ανακαινισθέν ιστορικόν θέρετρον υπήρξε κατά τον 19ον αιώνα προσωπική κατοικία του αοιδίμου Οικουμενικού Πατριάρχου Σωφρονίου Γ΄ (1863-1866), του μετέπειτα Πατριάρχου Αλεξανδρείας, κοιμηθέντος το έτος 1899.

Το κτίριον τούτο περιήλθε εις το Τουρκικόν Δημόσιον το έτος 1922.

Εκ της Ι. Μητροπόλεως,

Πρίγκηπος, 19 Ιουνίου 2023.






Δεν υπάρχουν σχόλια: