e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 11 Ιουλίου 2023

Γεροντισμός και τριγωνικές σχέσεις [video]


Τι είναι ο γεροντισμός; Πως έχει εμφανισθεί μέσα στην ζωή της Εκκλησίας μας και ποιες είναι οι πληγές που μπορεί να δημιουργήσει στην πνευματική ζωή ενός πιστού όταν εμφανίζεται στο πρόσωπο ενός άλλου ανθρώπου;

Αυτό το προβληματικό φαινόμενο που έχει εμφανιστεί στο διάβα των χρόνων της Εκκλησίας μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στις προσωπικές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων της Εκκλησίας, των λαϊκών αλλά και των κληρικών φυσικά ή και χειρότερα των ανθρώπων αυτών με τον ίδιο τον Χριστό, καθώς πίσω από αυτό το φαινόμενο μπορεί να κρύβονται προσωπικά πάθη.

Με τον π. Γρηγόριο της Ιεράς Μονής Οσίου Λουκά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:


Δεν υπάρχουν σχόλια: