e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023

Πανηγύρι Βανάτου 2023: Τιμή προς τον εξ Αυστραλίας ζακύνθιο π. Νικόλαο Μποζίκη

Στο τέλος της Ευχαριστιακής Συνάξεως της εορτής της Κοιμήσεως της Θεομήτορος, στον πανηγυρίζοντα Ναό της Παναγούλας Βανάτου (15.8.2023), ο οικείος Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας (Πρωτοπρεσβύτερος Οικουμενικού Θρόνου και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι.Μ.Ζ.) τίμησε εκ μέρους της Ενορίας τον προεστώτα της συγκεκριμένης Θείας Λειτουργίας, π. Νικόλαο Μποζίκη. 
        Ο π. Νικόλαος, προερχόμενος από τη Λιθακιά της Ζακύνθου, προ μισού και πλέον αιώνος, έφυγε στους Αντίποδες και υπηρέτησε ευόρκως μέχρι και σήμερα την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, απολαμβάνοντας την εκτίμηση όλων των εκεί Αρχιεπισκόπων, έως και του σημερινού ρηξικέλευτου Αρχιεπισκόπου, Σεβ. Αυστραλίας κ. Μακαρίου. Μάλιστα δε, εσχάτως και ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, προτάσει Σεβ. Μακαρίου, τον τίμησε με το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου. 
        Η Ενορία του Βανάτου, λοιπόν, τίμησε τον πολιό Πρωθιερέα Νικόλαο Μποζίκη, απονέμοντάς του επιστήθιο σταυρό, για να ενθυμείται το πέρασμά του από το Βανάτο και τον ναό της μεγαλομάτας Παναγούλας και -όπως είπε ο π. Παναγιώτης- ως έκφραση σεβασμού όλων προς έναν Κληρικό εκ Ζακύνθου, ο οποίος διά βίου διακόνησε την κανονικότητα της Ορθοδοξίας και τις αξίες του Ελληνισμού στα πέρατα του κόσμου μας, στοιχούμενος στον Οικουμενικό Θρόνο και στον οικείο του Αρχιεπίσκοπο, καθιστάμενος έτσι φωτεινό παράδειγμα για κάθε Κληρικό εντός της μητροπολιτικής Ελλάδας, αλλά σε κάθε ομογενειακή εστία.
        Ο π. Νικόλαος ευχαρίστησε συγκινημένος και δι' ολίγων ομίλησε για την μέχρι τώρα ιερατική πορεία του!










Δεν υπάρχουν σχόλια: