e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023

Σύδνεϋ: Λιτάνευση Λειψάνου Αγ. Νεκταρίου στην Ουκρανική Ενορία – Κοινότητα Αγ. Σάββα του Νέου

Με την ευλογία του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, την Κυριακή, 3 Σεπτεμβρίου 2023, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής του Αγίου Γεωργίου Yellow Rock, Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου κ. Ιερώνυμος, επισκέφθηκε την Ουκρανική Ενορία – Κοινότητα Αγίου Σάββα του Νέου του εν Καλύμνω, στο προάστιο Banksia του Σύδνεϋ και προεξήρχε του εορτασμού της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης.

Ο π. Ιερώνυμος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και προέστη της Λιτανεύσεως του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου, πλαισιούμενος από τον Ιερατικώς Προϊστάμενο του Ναού, π. Σάββα Πιζάνια, και από άλλους κληρικούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ενορία του Αγίου Σάββα του Νέου έχει την ευλογία να κατέχει όχι μόνο τμήμα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου, αλλά ένα από τα προσωπικά Του καλύμματα δισκοπότηρων, το οποίο χρησιμοποιήθηκε κατά τη Θεία Λειτουργία.

Η εκκλησία κατακλύστηκε από πιστούς κατά τη Θεία Λειτουργία, ενώ παρομοίως αθρόα ήταν η συμμετοχή στην ερανική εκδήλωση που ακολούθησε, προς υποστήριξη του έργου της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου. Η εκδήλωση περιελάμβανε πνευματική ομιλία του Ηγουμένου της Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου Yellow Rock, κ. Ιερωνύμου, σχετικά με την πνευματική πρόοδο, τη σημασία της προσευχής και τις μεσιτείες των Αγίων μας.

Περισσότερες φωτογραφίες:


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: