e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023

Αίγινα: Τιμήθηκε η επέτειος της Ανακομιδής των Λειψάνων του Αγ. Νεκταρίου

Με λαμπρότητα τελέστηκε την Κυριακή, 3 Σεπτεμβρίου 2023, ο Όρθρος και η Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία για την ιερά μνήμη της ανακομιδής των Τιμίων Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης του Θαυματουργού, στον πανηγυρίζοντα παμμεγέθη Ιερό Ναό Του στην Αίγινα.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο, κάνοντας εκτενή αναφορά στη σημασία της τιμής και της προσκύνησης των Τιμίων Λειψάνων. Σημείωσε τη διαφωνία της Ορθόδοξης Εκκλησίας για την καύση των νεκρών.

Ακολούθησε η πανηγυρική Δοξολογία και, προ αυτής, οι ευχαριστίες του Σεβ. Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, προς άπαντες όσους τίμησαν την ιερά μνήμη της ανακομιδής των Τιμίων Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε μικρή λιτάνευση πέριξ του παμμεγέθους Ιερού Ναού του Αγίου και Τρισάγιο επί του Τάφου του αοιδίμου Μητροπολίτου Ύδρας κυρού Ιεροθέου του και κτίτορος του Ι.Ναού του Αγίου Νεκταρίου.

Τις Ιερές Ακολουθίες μετέδωσαν οι Ραδιοφωνικοί Σταθμοί της Εκκλησίας της Ελλάδος  και της Πειραϊκής Εκκλησίας.

Η Ιερά Μονή παρέθεσε στους Αρχιερείς, Ιερείς και τις Αρχές εόρτιο πρωινό.

Περισσότερες φωτογραφίες:


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: