e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023

Φανάρι: Πατριαρχική Χοροστασία για την αρχή της Ινδίκτου [video-photos]


Σύμφωνα με την ισχύουσα στο Φανάρι εκκλησιαστική τάξη και παράδοση, εορτάστηκε σήμερα, Παρασκευή, 1η Σεπτεμβρίου 2023, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, η αρχή της Ινδίκτου, η εκκλησιαστική πρωτοχρονιά και η Σύναξη προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου της Παμμακαρίστου, της οποίας η πανίερη εικόνα φυλάσσεται στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό. 

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη, από το 1989, και στην προσευχή υπέρ της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και έτσι αναγνώστηκε το καθιερωμένο Πατριαρχικό Μήνυμα. Στο τέλος πραγματοποιήθηκε η τελετή της Ινδίκτου, κατά την οποία αναγνώστηκε από τον Πατριάρχη, η νενομισμένη ευχή και Πράξη της νέας Ινδικτιώνος. 

Στη συνέχεια ο Πατριάρχης υπέγραψε το σχετικό κείμενο στον Κώδικα της Μεγάλης Εκκλησίας και ακολούθως υπέγραψαν κατά σειρά όλοι οι παριστάμενοι Αρχιερείς.

Παρόντες ήταν ο Προκαθήμενος της επίσημης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μακ. Μητροπολίτης Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος και ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Γεώργιος Κώτσηρας, εκ προσώπου της Ελληνικής Κυβερνήσεως.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΤΗΛΕ-ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΣ 
& ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ YANI KAYAKOPARAN:
























































Δεν υπάρχουν σχόλια: