e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023

Βανάτο Ζακύνθου: Εορτή Αγ. Σκέπης και εθνική Εορτή για το "ΟΧΙ" των Ελλήνων του '40


Σήμερα Σάββατο, 28η Οκτωβρίου 2023, το πρωί, πραγματοποιήθηκε Ευχαριστιακή Σύναξη στον Ναό της Παναγούλας Βανάτου, για την εορτή της Αγίας Σκέπης της Θεομήτορος και επί τη Εθνική Επετείω του "ΟΧΙ" των Ελλήνων, κατά την 28η Οκτωβρίου 1940. Στο μέσο του Ναού ετέθη για προσκύνημα η αρχαιότερη θεομητορική Εικόνα του Βανάτου (έργο 16ου αιώνα), φέρουσα την επιγραφή "ΕΛΕΟΥΣΑ"
        Κατ' αρχήν τελέσθηκε Θεία Λειτουργία. Τον ιερουργό Εφημέριο, π. Παναγιώτη Καποδίστρια, περιεστοίχισαν οι ιεροψάλτες κ.κ. Σταμάτιος Ζούλας, Σπυρίδων Δρογγίτης και Σπυρίδων Σαρατσένος. Ομίλησε ο κ. Ζούλας (Μάστερ Θεολογίας), με θέμα: "Η αστραπόμορφος Σκέπη της Θεοτόκου, ως φωτός νεφέλη, σκέπει και καλύπτει πάντας ημάς". Παρέστη συμπροσευχόμενος και διακονών στο Ιερό Βήμα ο Οικονόμος Σταυροφόρος Νικόλαος Βόσσος, Εφημέριος Αγκερυκού και Αρχιερατικός Επίτροπος Αρκαδίων.
        Ακολούθως εψάλη Δοξολογία επί της Εθνική Επετείω του 1940, παρισταμένων των τοπικών Αρχών, Μαθητών και Εκπαιδευτικών των τοπικών Σχολείων. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η κ. Άννα Γιαννούλη, Υποδιευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Κάμπου.
        Τέλος, όλοι μαζί μετέβησαν, με παράταξη παρέλασης, στην Πλατεία Λάμπρου Ζήβα. Εκεί εψάλη Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων και οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με κατάθεση δάφνινων στεφάνων από τα Σχολεία και τις Αρχές.

































































Δεν υπάρχουν σχόλια: