e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

Κυριακή Β´ Λουκά 2023 στον Καθεδρικό Ναό Αγ. Τριάδος Χαλκηδόνος

Την Κυριακή Β´ Λουκά, 1 Οκτωβρίου 2023, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ προεξήρχε του Ιερού Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος Χαλκηδόνος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμανδρίτη κ. Ευγένιο Καρατζά, τον Αιδεσιμ. Οικ. του Οικουμενικού Θρόνου κ. Βασίλειο Ιωαννίδη και τον Διάκονο κ. Αστέριο Μπανταρκτσή.

Εκκλησιάστηκε αρκετός αριθμός πιστών και στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ομίλησε καταλλήλως, αφορμώμενος από την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας, προτρέποντας τους πιστούς να εφαρμόζουν τον λόγο του Ευαγγελίου και την εντολή της Αγάπης.

Αφού ευχήθηκε σε όλους καλό μήνα, στη συνέχεια, δίνοντας να προσκυνήσουν τον Τίμιο Σταυρό, ράντισε το εκκλησίασμα με τον Αγιασμό της πρωτομηνιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: