e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

Νεοχώρι Βοσπόρου: Θεία Λειτουργία στο Αγίασμα της Αγ. Παρασκευής

Το πρωί της Κυριακής, 1 Οκτωβρίου 2023, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στο Ιερό Αγίασμα της Αγίας Παρασκευής, το οποίο βρίσκεται εντός των ορίων της Κοινότητας Νεοχωρίου στην Πόλη, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνιών κ. Αθηναγόρου, Πατριαρχικού Επόπτη της Περιφέρειας Βοσπόρου. Κατόπιν τελέστηκε, υπό του ιδίου Αρχιερέως, η Ακολουθία του Αγιασμού για την πρώτη του μηνός.

Παρά την καταρρακτώδη βροχή, αρκετοί Χριστιανοί προσήλθαν για να τιμήσουν την εορτή της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία εορτάζεται την 1η Οκτωβρίου, ενώ παραλλήλως προσκύνησαν τον Τίμιο Σταυρό, αγιάστηκαν με τον Αγιασμό και έλαβαν το αντίδωρο.

Τέλος, στην Κοινοτική αίθουσα του Αγίου Νικολάου, μέσα σε μια πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα, προσφέρθηκαν διάφορα κεράσματα σε όλους τους εκκλησιασθέντες.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: