e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023

Φανερωμένη Βανάτου: Κυριακή Σπορέως '23 με εορτή Ανακομιδής των Λειψάνων του Αγ. Καλλινίκου Εδέσσης


Πρωί Κυριακής Δ΄ Λουκά (ή του Σπορέως), 15η Οκτωβρίου 2023, ημέρα μνήμης των Αγίων Πατέρων της Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου και εορτή της Ανακομιδής των Λειψάνων του νεοδιακηρυχθέντος Αγίου Καλλινίκου Εδέσσης, στον ναό της Φανερωμένης Βανάτου. 
        Τον ιερουργό Εφημέριο π. Παναγιώτη Καποδίστρια πλαισίωσαν από του ψαλτηρίου οι κ.κ. Σπυρίδων Δρογγίτης και Σπυρίδων Σαρατσένος. Είχαν προταθεί για προσκύνημα ιερό Εικόνισμα του τιμωμένου Αγίου Καλλινίκου και ιερά Λείψανά Του. Το Εικόνισμα και η νέα λειψανοθήκη αποτελούν δεητική προσφορά του ζεύγους Μαρίας Δίου και Σταματίου Ζούλα.
        Σημειωτέον ότι, το πλαίσιο της Ευχαριστιακής Συνάξεως, πρωτοχρησιμοποιήθηκαν για τη θεία Ευχαριστία καλαίσθητα Δισκοπότηρα, ευλαβική δωρεά της Ενορίτισσάς μας Μάντυς Τουρκάκη-Μήλεση, εις μνήμην της μακαριστής Μητέρας της ΕΛΕΝΗΣ ΤΟΥΡΚΑΚΗ, της οποίας σήμερα έγινε το 6μηνο Μνημόσυνό της.
        Ο Εφημέριος, απ' άμβωνος, ομίλησε προς τους ευάριθμους εκκλησιασθέντες, τόσο επί των πνευματικών μηνυμάτων της σημερινής Παραβολής του Σπορέως, όσο κι ευχαριστώντας τους προαναφερθέντες Δωρητές για τις ανακουφιστικές προσφορές τους στην Ενορία.









































Δεν υπάρχουν σχόλια: