e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024

Ρώμη: Η πανήγυρις του Αγίου Θεοδώρου στη Ροτόντα di San Teodoro al Palatino

17 και 18 Φεβρουαρίου 2024. Με λαμπρότητα και σεμνή μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε στη Ρώμη η εορτή του Αγίου Θεοδώρου προστάτου της ομώνυμης Ενορίας. Στις εόρτιες Ι. Ακολουθίες προέστη ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Ιταλίας κ. Πολύκαρπος, με την παρουσία πολλών Ιερέων, των Πρέσβεων της Ελλάδας στην Ιταλική Δημοκρατία κ. Ελένης Σουρανή και στην Αγ. Έδρα κ. Αικατερίνης Γεωργίου, εκπροσώπων άλλων δογμάτων και Ομολογιών, πολλών Πρέσβεων, εκπροσώπων της Κυβερνήσεως και του Κοινοβουλίου και πλήθος πιστών.

Για την αρτιότητα της πανηγύρεως είχε μεριμνήσει δεόντως ο οικείος Εφημέριος, Αρχιμανδρίτης Συμεών Κάτσινας, ρέκτης της εκκλησιαστικής μεγαλοπρέπειας!




























Δεν υπάρχουν σχόλια: