e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

Κυριακή Ορθοδοξίας 2022 στο Μπέρμιγχαμ Αγγλίας

Συμφώνως προς την εκκλησιαστική παράδοση και μετ' ευλαβείας εορτάσθηκε η Αναστήλωση των Ιερών Εικόνων στον Ι. Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Ανδρέου Μπέρμιγχαμ.

Της εορτής προεξήρχε ο Θεοφ. Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος, συμπαραστατούμενος υπό του Αρχιμ. κ. Χριστοδούλου Κοκλιώτη και του Οικονόμου κ. Αιμιλιανού Επαμεινώνδα.

Στον τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η λιτάνευση των ιερών εικόνων και αναγνώσθηκε από τον Επίσκοπο Μελιτηνής το απόσπασμα του Συνοδικού της Ορθοδοξίας.

Ο Θεοφιλέστατος επίσης παρέδωσε εκ μέρους της Φιλοπτώχου Αδελφότητος και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι. Ναού, τιμητική πλακέτα στον πρώην Πρόεδρο και εκλεκτό μέλος της Κοινότητος, κ. Νεόφυτο Παπαχριστοφόρου, για την προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια στην Ελληνορθόδοξη Κοινότητα του Αποστόλου Ανδρέου Μπέρμιγχαμ.

Ακολούθησε επίσημο γεύμα στην αίθουσα της Κοινότητος.














Δεν υπάρχουν σχόλια: