e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

Κυριακή Ορθοδοξίας 2022 στον Κοινοτικό Ναό του Αγίου Αλέξανδρου Λουσάκα Ζάμπιας

Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ζάμπιας τελέστηκε το πρωί της Κυριακής στον κοινοτικό Ι. Ν. Αγιου Αλεξανδρου στη Λουσάκα, με αφορμή την Α’ Κυριακή των Νηστειών της Μεγάλης Σαρακοστής (του Πάσχα) της Κυριακής της Ορθοδοξίας.

Τον πανηγυρικό της ημέρας, εκφώνησε ο Σεβ. Μητροπολίτης τονίζοντας ότι "η Κυριακή της Ὀρθοδοξίας, εἶναι μία ἰδιαίτερα χαρμόσυνη καὶ πανηγυρικὴ ημέρα γιὰ ολη τὴν ανὰ τὴν οικουμένη Ὀρθοδοξία Σήμερα η εκκλησία πανηγυρίζει το θρίαμβο της Ορθοδοξίας, της ορθής Πίστεως.Η Ορθοδοξία είναι εμπειρία πίστεως και ζωής, θεωρία και πράξις, λόγος και ήθος, αλήθεια και ελευθερία…"
Πριν την Α­πόλυση της Θεί­ας Λει­τουρ­γί­ας έγινε η Λι­τά­νευ­ση των Ι­ε­ρών Ει­κό­νων πέριξ του Ναού.



Δεν υπάρχουν σχόλια: