e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023

Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Ναό Αγίου Νεκταρίου Πέρθης

Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στην Πέρθη το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής, χοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου Κυανέων κ. Ελπιδίου.

Στο κήρυγμά του, ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην αξία της συγχώρησης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «θα συγχωρηθούμε από τον Θεό μόνο εάν είμαστε πρόθυμοι να συγχωρήσουμε τα λάθη των αδελφών μας». Υπενθύμισε εξάλλου ότι δεν είναι τυχαίο που η συγχώρηση τονίζεται στην έναρξη της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, αφού χωρίς αυτή δεν μπορούμε να εισέλθουμε στον πνευματικό στίβο. «Γιατί μόνο οι ελεήμονες θα μπορέσουν να γιορτάσουν τη μεγάλη εορτή του Πάσχα με καθαρή καρδιά», προσέθεσε.

Στη συνέχεια, ο Θεοφ. κ. Ελπίδιος μοιράστηκε με τους πιστούς ορισμένους από τους ασκητικούς λόγους του Αγίου Ισαάκ του Σύρου, που αποτελούν πνευματική όαση για όσους αγωνίζονται πραγματικά για να βρουν εσωτερική γαλήνη, ξεπερνώντας τα πάθη τους.

Καταληκτικά, ο Επίσκοπος Κυανέων μετέφερε στο εκκλησίασμα την πατρική αγάπη του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου και ευχήθηκε σε όλους ευλογημένη και αγία Σαρακοστή.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Δεν υπάρχουν σχόλια: