e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023

Ο Επίσκοπος Τολιάρας στον Εσπερινό της Συγγνώμης στον Ναό Αγ. Ευσταθίου Μελβούρνης

Την Κυριακή της Τυρινής, 26 Φεβρουαρίου 2023, μέσα σε κλίμα ευλάβειας και πνευματικής κατανύξεως, τελέστηκε στον Αρχιεπισκοπικό Ναό Αγίου Ευσταθίου, στη Μελβούρνης, ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Θεοφ. Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, πλαισιούμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ, τον Θεοφ. Επίσκοπο Σωζοπόλεως κ. Κυριακό, Αρχιεπισκοπικό Επίτροπο Μελβούρνης, και από τον ιερό Κλήρο της οικείας Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας.

Παρών ήταν, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Μελβούρνη, κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης.

Πριν το τέλος του Εσπερινού, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τολιάρας και Νότιας Μαδαγασκάρης μίλησε στο εκκλησίασμα, μεταφέροντας τις ευχές και ευλογίες του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, τον οποίο ευχαρίστησε θερμά για την άδειά του να χοροστατήσει κατά την Ακολουθία. Επίσης, εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Σεβ. Μητροπολίτη Δέρβης και τον Θεοφ. Επίσκοπο Σωζοπόλεως για την αγάπη και τη φιλοξενία τους.

Ο Θεοφ. κ. Πρόδρομος αναφέρθηκε ακόμη στα ευαγγελικά αναγνώσματα που ακούγονται κατά τη Θεία Λειτουργία τις τέσσερις Κυριακές προ της ενάρξεως της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και ανέλυσε τα πολύτιμα μηνύματά τους.

Στο τέλος, συμφώνως με την εκκλησιαστική παράδοση, αντάλλαξαν όλοι τον ασπασμό της συγχωρήσεως και ευχήθηκαν αλλήλους καλό αγώνα κατά τη Μ. Τεσσαρακοστή.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Δεν υπάρχουν σχόλια: