e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023

Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στον Ναό της του Θεού Σοφίας στην Αδελαΐδα

Με την ευλογία του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, το εσπέρας της Κυριακής της Τυρινής, 26 Φεβρουαρίου 2023, τελέστηκε ο Κατανυκτικός Εσπερινός της Συγγνώμης στον κεντρικό Αρχιεπισκοπικό Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στην Αδελαΐδα.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφ. Επίσκοπος Σινώπης κ. Σιλουανός, πλαισιούμενος από τον Ιερό Κλήρο της Αδελαΐδος, τόσο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, όσο και των άλλων Ορθοδόξων εκκλησιαστικών δικαιοδοσιών.

Πέραν των είκοσι περίπου κληρικών, στην κατανυκτική ιερά ακολουθία, με την οποία άρχεται η περίοδος της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, συμμετείχε πλήθος λαού, ο αριθμός των οποίων δεν ήταν δυνατόν να χωρέσει στον ναό, γι’ αυτό και τοποθετήθηκαν οθόνες, τόσο στο προαύλιο όσο και στην παρακείμενη αίθουσα, στις οποίες προβαλλόταν η ακολουθία.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Σιλουανός μετέφερε στους πιστούς τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου και τις ευχές του η Μεγάλη Τεσσαρακοστή να αποβεί πηγή αληθείας και ταπείνωσης. Στη συνέχεια του κηρύγματός του, ο Θεοφιλέστατος ενεθάρρυνε και ενίσχυσε τους πιστούς για τον αγώνα τους στο πνευματικό στάδιο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και υπενθύμισε την πνευματική χαρά που συνοδεύει αυτόν τον αγώνα.

Μετά το πέρας του Εσπερινού το εκκλησίασμα παρακάθησε σε τράπεζα με ελαφρά εδέσματα, την οποία παρέθεσαν στην ενοριακή αίθουσα οι ευγενείς και ακούραστες κυρίες της Κεντρικής Φιλοπτώχου Αδελφότητος.

Η βραδιά υπήρξε ένα όμορφο ξεκίνημα στο από κοινού αδελφικό πνευματικό ταξίδι μας για το Πάσχα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: