e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023

Λειτουργική ζωή στη Μητρόπολη Πριγκηποννήσων (16-20.7.2023)

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Ο Ποιμενάρχης μας, Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος, προέστη της Θ. Λειτουργίας εν τω εν Πριγκήπω Μητροπολιτικώ Ι.Ναώ του Αγίου Δημητρίου, την Κυριακήν των Αγίων  Πατέρων της Δ’ Οικουμενικής Συνόδου, 16ην Ιουλίου 2023, και σήμερον, 20ήν ιδίου, εορτήν του Αγίου  Ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, εν τω φερωνύμω Κοιμητηριακώ Ναϊδίω της νήσου, αναγνώσας μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας, τρισάγιον επί των τάφων των προκατόχων του Ιεραρχών ευχηθείς και υπέρ αναπαύσεως πάντων των εν αυτώ αναπαυομένων Πριγκηπιανών.

Προέστη επίσης, την Δευτέραν, 17ην και την Τετάρτην, 19ην ιδίου, των υπ’ αυτού καθιερωμένων κατ’ έτος, υπαιθρίων Εσπερινών, εν τω παραθαλασσίω Αρχαίω Αγίασματι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πριγκήπου,και εν τω ωσαύτως προγονικώ Αγιάσματι της Αγίας Φωτεινής της νήσου Πρώτης, εν τω οποίω προσήλθαν και τα πλείστα  παιδία της Πατριαρχικής κατασκηνώσεως της νήσου, μετά του Έντιμολ. Διευθυντού αυτών, εις τα οποία ο Ποιμενάρχης μας ωμίλησε νουθετηρίως.

Εν τω τέλει των σεμνών αυτών  Λειτουργικών εκδηλώσεων, οι Εφοροεπιτροπές Πριγκήπου και Πρώτης, παρέθεσαν δεξίωσιν.

Πρίγκηπος,20 Ιουλίου 2023










Δεν υπάρχουν σχόλια: