e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023

Η πανήγυρις του Ναού του Προφήτου Ηλιού στο Σκούταρι της Χαλκηδόνος

Μεγαλοπρεπώς εορτάστηκε την Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2023, η εορτή της Πυρφόρου Αναβάσεως του Αγ. Ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Κοινότητα Χρυσουπόλεως (Σκούταρι) της Μητροπόλεως Χαλκηδόνος.

Της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος, κατόπιν προσκλήσεως του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκηδόνος, Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Ευγένιο Καρατζά, τον Αιδεσιμολ. Πρωτ. Κων/νο Καγιάντελεν και τους Διακόνους κ. Αστέριο Μπαρντακτσή και κ. Παντελεήμονα Κιοσέ.

Στο τέλος της ακολουθίας του Όρθρου τελέστηκε η αρτοκλασία και ευλογήθηκαν οι προσφερθέντες άρτοι υπέρ υγείας των Μελών της Κοινότητας. Εκκλησιάστηκαν αρκετοί πιστοί από την Πόλη και την οικεία Κοινότητα.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος, αφού ευχαρίστησε με θερμούς λόγους τον οικείο Ποιμενάρχη για την πρόσκληση και τον Αρχιερατικό Προϊστάμενο Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Δαφνουσίας κ. Σμάραγδο, καθώς τον συνδέουν στενοί δεσμοί με την Κοινότητα Χρυσουπόλεως, αφού αναπαύονται στο κοιμητήριό της οι πρόγονοί του, ομίλησε προς τους πιστούς περί του προσώπου του Προφήτη Ηλία, αφορμώμενος από το Αποστολικό ανάγνωσμα της ημέρας.

Αντιφωνώντας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δαφνουσίας κ. Σμάραγδος, αφού ευχαρίστησε για την ευλογητική παρουσία του τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανο, τον καλωσόρισε στην Κοινότητα κι ευχήθηκε ο Θεός δια πρεσβειών του Αγίου Ενδόξου Προφήτου Ηλιού να του χαρίζει Έτη Πολλά και να τον ενδυναμώνει στα Αρχιερατικά του καθήκοντα.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Δεν υπάρχουν σχόλια: