e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 1 Ιουλίου 2023

Εόρτιος Εσπερινός 2023 στην Παναγία τη Βλαχέραινα Βανάτου


Εσπέρας Σαββάτου, 1ης Ιουλίου 2023, στον πανηγυρίζοντα Ναό της Βλαχέραινας Βανάτου, για τον Αναστάσιμο Εσπερινό, σε συνδυασμό με τα εόρτια ψάλματα για την αυριανή Κατάθεση της τιμίας Εσθήτος της Θεομήτορος στον εν Κωνσταντινουπόλει ναό των Βλαχερνών.
        Τον οικείο Εφημέριο, π. Παναγιώτη Καποδίστρια, πλαισίωσαν από του ψαλτηρίου οι κ.κ. Χρυσοβαλάντης Δρογγίτης, Σταμάτιος Ζούλας και Σπυρίδων Δρογγίτης. Εξ αυτών ο κ. Ζούλας ομίλησε κατάλληλα προς το ικανό εκκλησίασμα. Έγινε και Αρτοκλασία υπέρ υγείας πάντων και πασών.
        Μετά την ιερά Ακολουθία υπήρξαν κεράσματα για όλους. Ο παραδοσιακός "κουμπόστος" είναι ήδη έτοιμος [δείτε φωτογραφίες κατωτέρω] και 330 μερίδες αναμένεται αύριο, μετά τη θεία Λειτουργία, να διανεμηθούν -ως ευλογία- σε όσους πρόκειται να εκκλησιασθούν.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ:
















































Δεν υπάρχουν σχόλια: