e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 1 Ιουλίου 2023

Ο Μητροπολίτης Ιεραπόλεως και ο Αρχιεπίσκοπος Παμφίλου στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας

Την Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2023, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος δέχθηκε με πολλή χαρά την επίσκεψη του Μητροπολίτου Ιεραπόλεως κ. Αντωνίου και του Αρχιεπισκόπου Παμφίλου κ. Δανιήλ, Ιεραρχών του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τη διαποίμανση των αδελφών μας Ουκρανών στη Διασπορά.

Οι δύο Ιεράρχες κατά την άφιξή τους στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, στο Σύδνεϋ, έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Θεοφ. Επίσκοπο Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίο και από τον Πρωτοσύγκελλο, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου κ. Χριστοφόρο Κρικέλη.

Μετά το προσκύνημά τους στον ΙΚαθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, συναντήθηκαν με τον Σεβ. κ. Μακάριο στο Αρχιεπισκοπικό Γραφείο, όπου συζήτησαν, σε αδελφική και εγκάρδια ατμόσφαιρα, θέματα κοινού ενδιαφέροντος, αφορώντα κατά κύριο λόγο τον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας και την Ουκρανική Διασπορά, καθώς και την παρουσία των Ουκρανών στην Αυστραλία.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ομόθυμη καταδίκη της εισβολής των Ρωσικών στρατευμάτων στο έδαφος της Ουκρανίας και με την ευχή να τερματιστεί το συντομότερο δυνατό ο αδελφοκτόνος πόλεμος και η συνεπαγόμενη ανθρωπιστική καταστροφή.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Δεν υπάρχουν σχόλια: