e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023

Αίγινα: Πάνδημος ο εορτασμός της μνήμης του Αγίου Νεκταρίου

Με λαμπρότητα τελέστηκε την Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2023, στον παμμεγέθη Ι.Ναό του Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης η Πολυαρχιερατική Θ.Λειτουργία, προεξάρχοντος και ομιλούντος του Σεβ.  Μητροπολίτου Νέας Κρήνης  και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου, ενώ συλλειτούργησαν  ο Σεβ. Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως  κ. Νικηφόρος, ο Θεοφ. Επίσκοπος  Έγρας του Πατριαρχείου Σερβίας κ. Νεκτάριος, και ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβ. κ. Εφραίμ, ο οποίος ευχαρίστησε με θερμά λόγια  τους Αγίους Αρχιερείς, την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, τους Ιερείς, την Αγία Καθηγουμένη μ. Τιμοθέη, τη χορωδία, τις Αρχές, τα Σχολεία, κ.λπ.

Μετά την Πανηγυρική Δοξολογία, σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή, η οποία διήλθε από τον λιμένα της Νήσου και κατέληξε στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό.

Πλήθη πιστών και ιδιαίτερα από τη Ρουμανία προσήλθαν στην Ι. Μονή του Αγίου Νεκταρίου  για να τιμήσουν τον Μέγα και Οικουμενικό Άγιο Νεκτάριο τον θαυματουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: