e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Η Χάρις Αλεξίου σε συναυλία στη Σμύρνη παρόντος του Οικουμενικού Πατριάρχου [φωτογραφίες + video]




Βράδυ Σαββάτου, 6ης Φεβρουαρίου 2016, στο Κέντρο Τέχνης Ahmet Adnan Saygun. Η Συναυλία του "γίγαντα" ή της "Ελληνίδας Ντίβας" -όπως ονομάζεται από τα τουρκικά ΜΜΕ η Χάρις Αλεξίου- πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχου στη Σμύρνη για τις εορτές του Αγίου Βουκόλου. Ο ίδιος ο κ. Βαρθολομαίος παραστάθηκε, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Σμύρνης κ. Ekrem Demirtas. Η καλλιτέχνις ευχαρίστησε και συγκίνησε το πολυπληθές κοινό, καταχειροκροτούμενη από όλους, ο δε Πατριάρχης του Γένους την συνεχάρη από σκηνής με θερμούς καρδιακούς λόγους, τονίζοντας ότι χρειαζόμαστε τέτοιους ανθρώπους, οι οποίοι ενισχύουν τους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Τούρκων και Ελλήνων, την προσκάλεσε μάλιστα στην Κωνσταντινούπολη.






  








Αξίζει να θυμηθούμε εδώ ότι το 2010, ένας δρόμος της Σμύρνης αφιερώθηκε στην Αλεξίου, καθώς έλκει την καταγωγή της -μητρός τε και πατρός τε- από την αλησμόνητη αυτή (πάλαι ποτέ ελληνική) περιοχή. Δείτε τη σχετική φωτό: 



Δεν υπάρχουν σχόλια: