e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022

Η πρώτη Λειτουργία του Ευγενίου ως Αρχιεπισκόπου Κρήτης στην καθέδρα του [video-photos]


Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά τελέσθηκε σήμερα το πρωί, Κυριακή της Χαναναίας, 6η Φεβρουαρίου 2022, η πρώτη Αρχιερατική Λειτουργία του νέου Προεστώτος της Εκκλησίας της Κρήτης, Σεβ. Αρχιεπισκόπου κ. Ευγενίου Β΄, συμπαραστατουμένου από πλειάδα Αρχιερέων και Κληρικών εκ της μεγαλονήσου Κρήτης και εκ περάτων.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης χειροθέτησε Πρωτοπρεσβύτερο τον π. Σταμάτιο Μηλαθιανάκη, εις ένδειξιν ευγνωμοσύνης, όπως ανέφερε, για την πολυετή άοκνη προσφορά και διακονία του στην Εκκλησία και στον ίδιον -ως Επίσκοπο Κνωσού- από το 2005. Μίλησε δε με συγκίνηση και εγκαρδιότητα για τον αγαπημένο ιερέα και οικογενειάρχη, αφού στάθηκε δίπλα του στα εύκολα και στα δύσκολα με σύνεση, αφοσίωση και αγάπη για τον κάθε άνθρωπο. Τέλος, ευχήθηκε ο Θεός να του δίδει χρόνια για να διακονεί την Εκκλησία.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβ. κ. Ευγένιος δέχθηκε τις εγκάρδιες ευχές των πιστών.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ ΚΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:


































Δεν υπάρχουν σχόλια: