e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022

Χάλκη: Πατριαρχική Χοροστασία κατά την Ευχαριστιακή Σύναξη τιμώντας τον Μέγα Φώτιο [video-photos]


Με αφορμή την εορτή του Ιερού Φωτίου Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε κατά την τελεσθείσα Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσιο της Παναγίας της Καμαριωτίσσης, που βρίσκεται πλησίον της Αίθουσας Τελετών της Θεολογικής Σχολής.
    Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν οι Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς Γέρων Δέρκων Απόστολος, Πρόεδρος της Εφορείας της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος, Γέρων Πριγκηποννήσων Δημήτριος, Φιλαδελφείας Μελίτων, Σηλυβρίας Μάξιμος, Σαράντα Εκκλησιών Ανδρέας και Προύσης Ιωακείμ, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ανθηδώνος κ. Νεκτάριος, Επίτροπος του Παναγίου Τάφου στην Πόλη, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αλικαρνασσού Αδριανός, ο Καθηγούμενος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αραβισσού κ. Κασσιανός καθώς και Αγιορείτες πατέρες.
    Εκκλησιάστηκαν πιστοί από τα Πριγκηπόννησα και την Πόλη καθώς και όμιλος προσκυνητών εξ Ελλάδος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ: 






Δεν υπάρχουν σχόλια: