e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023

Κύπρος: Αρχιερατική Λειτουργία στον Ναό Αγ. Αρτέμονος στο κατεχόμενο Ορνίθι

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε το δεύτερο προσκύνημα-εκκλησιασμός στον Ιερό Ναός Αγίου Ιερομάρτυρος Αρτέμονος στο κατεχόμενο Ορνίθι της Μεσαορίας, μετά από 80 και πλέον χρόνια μη λειτουργίας του Ναού.

Το πρωί της Κυριακής, 8 Οκτωβρίου 2023, ανήμερα της εορτής του Ιερομάρτυρος, τελέστηκε Αγιασμός, Όρθρος και Θεία Λειτουργία, προϊσταμένου του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου.

Αρκετοί πιστοί από διάφορα μέρη της Μεγαλονήσου συμμετείχαν στην πανήγυρι του μικρού αλλά ιστορικού ναού (14ος-15ος αιώνας) του Αγίου Αρτέμονος.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέστηκαν Δέηση, Αρτοκλασία και Μνημόσυνα.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος κ. Γρηγόριος ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στον εκκλησιασμό και αυτούς που συνέβαλαν στην οργάνωσή του.

Κατόπιν έγινε σεμνή λιτανεία της εικόνας του Αγίου Ιερομάρτυρος Αρτέμονος πέριξ του Ιερού Ναού και όλοι πέρασαν κάτω από αυτή, επικαλούμενοι τις πρεσβείες του προς τον Αναστημένο Χριστό.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: