e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023

Και άλλη ενορία της εν Ουκρανία παρουσίας του Πατριαρχείου Μόσχας προσχωρεί στην επίσημη Εκκλησία

Στις 8 Οκτωβρίου 2023, στο γυμναστήριο του τοπικού λυκείου πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ενορίας του χωριού Σομπίσιτσι της κοινότητας Βάρας στην περιοχή του Ρίβνε. Η συνέλευση εξέτασε το θέμα της αλλαγής της Κανονικής υποταγής από την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία (Πατριαρχείου Μόσχας) στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Με την απόφαση της συνέλευσης, η οποία εγκρίθηκε σχεδόν ομόφωνα (1 κατά, 4 αποχές, 2 δεν ψήφισαν), η κοινότητα του χωριού Σομπίσιτσι ενώθηκε με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.  Η απόφαση αυτή είναι ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της ουκρανικής κρατικής οντότητας και της ορθόδοξης πίστης στην Ουκρανία.

Οι κάτοικοι του χωριού Σομπίσιτσι, οι οποίοι υποστήριξαν την απόφαση της συνέλευσης, σημείωσαν ότι είναι σε θέση να διακρίνουν μεταξύ της «θρησκευτικής βεβήλωσης της Μόσχας» και της αληθινής ορθόδοξης πίστης ως μέρος της μίας Κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας. 

© Πνευματικό Μέτωπο

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: