Ιδιοκτήτης: π. Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου της Ι. Μ. Ζακύνθου. Είναι e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου. Οι κ.κ. δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα μόνο σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, κατόπιν συνεννοήσεως και πάντως με αναφορά του συγκεκριμένου συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2007

Από τη Θεομητορική Υμνογραφία: "Αγνή Παρθένε Δέσποινα..."

Χιλιάδες χιλιάδων στίχοι έχουν γραφεί για την υπερύμνητη Μητέρα του Θεού μέσα στους είκοσι ήδη αιώνες εκκλησιαστικής ζωής και πραγματικότητας.

Πασίγνωστοι και υπέροχοι είναι οι Χαιρετισμοί και οι δυο Παρακλητικοί Κανόνες προς Εκείνην.

Κατά τα τελευταία χρόνια έχει όμως κατά κόρον διαδοθεί ένα όμορφο ποιητικό σύνθεμα του Αγίου Νεκταρίου του Πενταπόλεως, το οποίο έχει μάλιστα κατά τρόπο απαράμιλλο αποδοθεί από τους Σιμωνοπετρίτες Πατέρες. Όπου ακουστεί ψαλλόμενο, συγκινεί και κατανύσσει. Θεωρούμε, λοιπόν, άξιο και δίκαιο, να το προτείνουμε ως επίκαιρο δεκαπενταυγουστιάτικο άκουσμα από το Ιστολόγιό μας κατ' αυτές τις άγιες μέρες.