e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020

"Λευκότερος καίγεσαι", η νέα ποιητική συλλογή του π. Παναγιώτη Καποδίστρια


Αγαπητοί Φίλοι, 

Έχω την τιμή να Σας παρουσιάζω το νέο ποιητικό βιβλίο μου, το οποίο κυκλοφορείται αυτές τις ημέρες (Δεκέμβριο 2019) και ήδη το κρατώ στα χέρια μου, με συγκρατημένη χαρά, όπως άλλωστε μού συμβαίνει σε κάθε τέτοια περίπτωση των κατά καιρούς εκδεδομένων κόπων μου.

Το νέο βιβλίο τιτλοφορείται "ΛΕΥΚΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙΓΕΣΑΙ", εκδόθηκε από τη σειρά εκδόσεων του Μορφωτικού Κέντρου Λόγου ΑΛΗΘΩΣ και τυπώθηκε στο έμπειρο Τυπογραφείο της Αποστολικής Διακονίας. Το εξώφυλλο κοσμεί μια ελαιογραφία του ζωγράφου Κωνσταντίνου Ράμμου, η οποία από ετών έχει αποκτηθεί από την οικογένειά μας και κοσμεί το σπίτι μας.

"Και νέον έτος αριθμεί η του Χριστού Περιτομή" στο Οικουμενικό Πατριαρχείο


Οικουμενικός Πατριάρχης: Μία ανθρωπότης, η οποία ενδιαφέρεται πρωτίστως, αν όχι αποκλειστικώς, διά την οικονομικήν ανάπτυξιν και ολίγον ή σχεδόν καθόλου διά την κοινωνικήν δικαιοσύνην, είναι αδύνατον να επιβιώση


Τις πατρικές ευχές του για το Νέο Έτος προς τα ανά την Οικουμένη τέκνα της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας απηύθυνε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στην καθιερωμένη ομιλία του, μετά τη Θεία Λειτουργία για την εορτή της Περιτομής του Κυρίου και της μνήμης του Μ.Βασιλείου, κατά την οποία χοροστάτησε το πρωί της Πρωτοχρονιάς, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.

Πρωτοχρονιά 2020 στον ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου Ηλείας


“Καινούριος χρόνος πάλι ανέτειλε, λάμπει ο σκοτισμένος ουρανός, 
μ’ ελπίδες ο Θεός να τον χρυσώνει και να’ ναι ευτυχισμένος και καλός.” 
                          
Μέσα στην μυσταγωγική, πανευφρόσυνη, αλλά και χαροποιό περίοδο του Αγίου Δωδεκαημέρου, κατά την οποία «οι Ουρανοί αγάλλονται και χαίρει η φύσις όλη», στον ανθοστόλιστο Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, με ιεροπρέπεια αλλά και εκκλησιαστική ευταξία, εορτάστηκαν η Δεσποτική εορτή της κατά Σάρκα Περιτομής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, (η οποία συνδέει τις δύο μεγάλες και λαμπρές Δεσποτικές εορτές των Χριστουγέννων και των Θεοφανίων), καθώς επίσης και η μνήμη του Μεγάλου Ιεράρχου της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, του Αγίου Βασιλείου Επισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας του Ουρανοφάντορος, του προστάτου των πτωχών, ο οποίος φέρνει ευλογίες και όχι παιγνίδια. Δεν είναι ο άγιος του εμπορίου, αλλά ο Άγιος του Παραδείσου! Ο Άγιος Βασίλειος είναι ένας από τους μεγαλύτερους αστέρες του νοητού στερεώματος της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, που έλαμψε τον 4ο αιώνα μ.Χ. και εξακολουθεί να λάμπει, να φωτίζει και να μιλά στις καρδιές όλων εκείνων που ζητούν τις πρεσβείες του και μελετούν τα ιερά συγγράμματά Του.