Ιδιοκτήτης: π. Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου της Ι. Μ. Ζακύνθου. Είναι e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου. Οι κ.κ. δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα μόνο σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, κατόπιν συνεννοήσεως και πάντως με αναφορά του συγκεκριμένου συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2007

Απάνθισμα εικόνων της Θεοτόκου

Η Θεοτόκος έχει αγαπηθεί πολύ από την Τέχνη. Έχει παρασταθεί ποικιλότροπα, με κυριότερη έκφραση αυτήν της βυζαντινής εικονογραφικής ματιάς, δίχως να παραθεωρείται εκείνη της Αναγέννησης και της εν γένει Δυτικής τεχνοτροπίας.
Το σεμνότατο πρόσωπό Της, η αθόρυβη-αγαπητική φυσιογνωμία Της αποτελούν "τόπο" έμπνευσης για τους Καλλιτέχνες, οι οποίοι στις περισσότερες των περιπτώσεων αποτυπώνουν την προσωπική τους πίστη, τα δικά τους βιώματα, ιστάμενοι με δέος εξαιρετικό και κατάνυξη πολλή μπροστά στο Μυστήριο, που τελεσιουργήθηκε δια των αγνών αιμάτων Της.
Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα σύντομο βίντεο - απάνθισμα εικονισμάτων της μορφής της Παναγιάς.