e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Ιωσίας. Ένας σύγχρονος ομολογητής και νεομάρτυρας της ορθόδοξης πίστης στην Αιθιοπία (1997-15.2.2023)

Γράφει ο Σεβ. Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ

  1η δημοσίευση: ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ  

Όλα άρχισαν πριν 5 μήνες, όταν ένα πρωινό έλαβα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Μητρόπολης το εξής μήνυμα: «Ονομάζομαι Εy….b Ka….er και είμαι φοιτητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της πόλης Debre Tabor. Ήμουν προτεστάντης χριστιανός από την γέννησή μου, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια μετά από βαθειά μελέτη είμαι δυνάμει Ορθόδοξος. Αποσκίρτησα από την Διαμαρτύρηση και ηγούμαι -με πολύ διακριτικότητα- μιας ομάδας ένδεκα φοιτητών, όλοι πρώην μέλη της Προτεσταντικής Ομολογίας, με τους οποίους συναντιόμαστε σε διαφορετικά κάθε φορά μέρη και μελετάμε συστηματικά αρχαίους Πατέρες της κοινής Εκκλησίας και εκκλησιαστική ιστορία. Διαπιστώσαμε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία διατηρεί ανόθευτη την πίστη των Αποστόλων και των Πατέρων μας. Θέλουμε να γίνουμε μέλη της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και ζητάμε να σας γνωρίσουμε για να μας οδηγήσετε στην βάπτισή μας. Παρακαλώ μη μας αγνοήσετε. Περιμένουμε με αγωνία την απάντησή σας». 

Πάνδημο το "ύστατο χαίρε" των Ηλείων για τον μεγάλο και σοφό Ιεράρχη τους μακαριστό Γερμανό

«Μακαρία η οδός, η πορεύει σήμερον, ότι ητοιμάσθη σοι τόπος αναπαύσεως»…
Με την κατ' άνθρωπον λύπη του πρόσκαιρου αποχωρισμού και την ελπίδα της κοινής Αναστάσεως, κηδεύτηκε πάνδημα από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου, το μεσημέρι της Πέμπτης 23 Φεβρουαρίου το "κόσμημα" της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς επίσης ο Μεγάλος Ιεράρχης και Πνευματικός μας Πατέρας επί 41 συναπτά έτη, ο πρώην Ηλείας κυρός Γερμανός.

Άθως: Ο Γέρων Εφραίμ, Δικαίος της Σκήτης Αγ. Ανδρέα Καρυών, ζητά την προσευχή μας


Σε Κλινική της Θεσσαλονίκης εισήχθη σήμερα, Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2023, ο Γέροντας και Δικαίος της Σκήτης του Αγίου Ανδρέα Σεράι, στις Καρυές, π. Εφραίμ. Ο Γέροντας, όπως ο ίδιος γνωστοποίησε με επιστολή του σε πνευματικά του παιδιά, διαγνώστηκε με αλλεπάλληλες μεταστάσεις καρκίνου προχθές, Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου και η εισαγωγή του σε θεραπευτήριο κρίθηκε άμεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ:

Ο Κιέβου Επιφάνιος για τη συμπλήρωση έτους από την αναίσχυντη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

Δήλωση του Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφανίου για την επέτειο της πλήρους κλίμακας επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία

Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές!

Αγαπητοί συμπολίτες και όλοι οι άνθρωποι καλής θελήσεως σε όλο τον κόσμο!

Σήμερα μνημονεύουμε την πρώτη επέτειο της μεγάλης ρωσικής εισβολής, η οποία πραγματοποιήθηκε με στόχο την πλήρη καταστροφή της ουκρανικής κρατικής υπόστασης και της ίδιας της ταυτότητάς μας. Τη μνημονεύουμε μέσω της νηστείας και της προσευχής. Τη μνημονεύουμε με ευγνωμοσύνη προς τον Θεό και τους αγίους Του για το θαύμα της σωτηρίας της χώρας μας από την εισβολή και την καταστροφή, σε μια εποχή που για τους περισσότερους ο αγώνας μας ενάντια στον επιτιθέμενο φαινόταν γενναίος αλλά αναπόφευκτα καταδικασμένος σε ήττα.

Νέος Μητροπολίτης Πάφου εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης Τυχικός Βρυώνης


Μόλις τώρα η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου εξέλεξε νέο Μητροπολίτη Πάφου τον μέχρι πρότινος Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη Τυχικό Βρυώνη!
[Πληροφορίες: Ραφαήλ Π.]

Πύργος live: Η Κηδεία του Μητροπολίτου πρώην Ηλείας Γερμανού

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ: