e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

«ΕΤΟΙΜΑΖΟΥ ΒΗΘΛΕΕΜ». Εορταστικό τρίπτυχο του «Αληθώς» για τον Δεκέμβριο 2019


Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής και Άρχοντες Οφφικιάλιοι των ΗΠΑ στον Οικουμενικό Πατριάρχη


“Εδώ στην Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως υπάρχει μία συμπυκνωμένη σοφία και εμπειρία πολλών αιώνων. Είμεθα όργανα της θείας προνοίας, εμείς, για να συνεχίζομεν αυτήν την μακράν παράδοσιν. Και για εσάς, είναι τιμή και προνόμιον να ανήκετε σε αυτή την πρωτόθρονη Εκκλησία“, επισήμανε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, απευθυνόμενος την Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου, σε όμιλο Αρχόντων του Θρόνου, του Τάγματος “Άγιος Ανδρέας” της Ι.Αρχιεπισκοπής Αμερικής, που επισκέφθηκαν το Φανάρι, με επι κεφαλής τους, για πρώτη φορά μετά την εκλογή του, τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο.

Η πανήγυρις της Αγίας Αικατερίνης στο Port-de-Bouc της Γαλλίας


Πανηγύρισε σήμερα η ελληνορθόδοξη κοινότητα της Αγίας Αικατερίνης του Port-de-Bouc στη Νότια Γαλλία. 

Ο Θεοφ. Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας. Μαζί του συλλειτούργησαν ο Αρχιμ. κ. Δημήτριος Πλουμής, ο π. Παναγιώτης Βήττας, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, ο π. Κυρίλλος Costanza, ο π. Jean Jauffret, και ο Διάκονος Nicola Meissonnier.

Ο Δήμαρχος του Δήμου Φατίχ της ΚΠόλεως επισκέφθηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ 
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Την Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου επισκέφθηκε εθιμοτυπικώς, σήμερα, Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου, για πρώτη φορά μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, τον περασμένο Απρίλιο, ο επί κεφαλής του Δήμου Φατίχ της Πόλεως, Δήμαρχος Mehmet Ergün Turan, ανταποδίδοντας την επίσκεψή του Πατριάρχου προς αυτόν μετά την εκλογή του. Να σημειωθεί ότι το Πατριαρχείο βρίσκεται μέσα στα όρια του Δήμου Φατίχ.

Πατριαρχικό Τρισάγιο για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Στυλιανό


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ 
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, με αφορμή τον αυριανό εορτασμό της μνήμης του Αγίου Στυλιανού, ημέρα κατά την οποία εόρταζε τα ονομαστήριά του ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Στυλιανός, τέλεσε στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, σήμερα, Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου, μετά τον Eσπερινό, Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Αρχιερέως του Θρόνου, περιστοιχούμενος από κληρικούς της Πατριαρχικής Αυλής.

Ο Δευτερεύων Διάκονος του Φαναρίου π. Νήφων Τσιμαλής χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος από τον Θυατείρων στο Σικάγο


πληροφορίες: Φως Φαναρίου
φωτογραφίες: Δημήτριος Πανάγος
Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019, στο Σικάγο των Η.Π.Α., τελέστηκε η εις πρεσβύτερον χειροτονία του π. Νήφωνος Τσιμαλή, ο οποίος υπηρέτησε επί σειρά ετών στην Πατριαρχική Αυλή, τελευταία και ως Δευτερεύων των Πατριαρχικών Διακόνων. 
Την χειροτονία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μ. Βρεταννίας κ. Νικήτας, ο οποίος στο τέλος της Θ. Λειτουργίας απένειμε στον π. Νήφωνα και το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου. 
Με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων συλλειτούργησαν: ο Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος, ιεράρχης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής Διονυσίου του Αγίου Όρους, Αρχιμ. Πέτρος και πλειάς κληρικών. 
Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι: ο Σεβ. Μητροπολίτης Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος, ο οικείος ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Σικάγου κ. Ναθαναήλ, οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι, Ευκαρπίας κ. Ιερόθεος και Ευδοκιάδος κ. Αμβρόσιος, πολλοί ακόμα κληρικοί, καθώς και πλήθος πιστών. 
Ο π. Νήφων κατάγεται από το Σικάγο και είναι απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης.