e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Πνευματικοί άνθρωποι της Ζακύνθου στην Έκθεση Χαρακτικής της ΑΡΙΑΣ ΚΟΜΙΑΝΟΥ στο "Αληθώς"


Η Έκθεση Χαρακτικής της ΑΡΙΑΣ ΚΟΜΙΑΝΟΥ, που πραγματοποιείται στο Μορφωτικό Κέντρο Λόγου "Αληθώς", στην έδρα του εν Βανάτω της Ζακύνθου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 5ετίας από την εκδημία της προς το Αιώνιο, καλά κρατεί!

Ομάδες πνευματικών ανθρώπων της Ζακύνθου, από τον χώρο της ποίησης, της γλυπτικής, της αρχαιολογίας, της δημοσιογραφίας, της εκπαίδευσης, όπως και κάθε ενδιαφερόμενος επισκέπτονται ήδη την κυψέλη αυτή του Πολιτισμού. Είναι μια ευκαιρία δι-εξόδου, μετά την θλιβερή περίοδο της Καραντίνας και -ταυτόχρονα- μια ευκαιρία απόδοσης τιμής σε μια Καλλιτέχνιδα, η οποία τίμησε αφενός μεν με την Τέχνη της τη νεοελληνική Χαρακτική, αφετέρου δε με τη Φιλία της τους σύγχρονους ζακυνθίους σκαπανείς των Γραμμάτων και της Τέχνης.

Θυμίζουμε ότι οι επισκέψεις στον χώρο της Έκθεσης γίνονται κατόπιν συνεννοήσεως και μόνον. Οι ενδιαφερόμενοι επικοινωνούν με τους υπεύθυνους και συνεργατες του "Αληθώς", οπότε ορίζεται συγκεκριμένο ραντεβού. Διάρκεια έκθεσης έως ανήμερα το ερχόμενο Δεκαπενταύγουστο.

Ακολουθούν χαρακτηριστικές φωτογραφίες από τις επισκέψεις των Φίλων αυτών των ημερών:

Ο Μιχάλης Ψαρός για την επέτειο ενός έτους από την ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου

Ο Άρχων Μιχάλης Ψαρός ομιλεί στο Συνέδριο της Ηγεσίας των 100 στο ξενοδοχείο The Breakers in Palm Beach, στη Φλόριδα τον Φεβρουάριο του 2010, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου. Φωτογραφία: GOA/Δημήτριος Πανάγος
Του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΛΜΟΥΚΟΥ | Εθνικός Κήρυξ, 19.6.2020
ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο κ. Μιχάλης Ψαρός επιφανής επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος, ο οποίος αφιέρωσε αναρίθμητες ώρες για την εξυγίανση και ανασυγκρότηση των οικονομικών της Αρχιεπισκοπής, πληρώνοντας μάλιστα εξ ιδίων ειδικές εταιρείες για οικονομικούς ελέγχους, άνοιξε την καρδιά του και μίλησε εκ βαθέων στον «Εθνικό Κήρυκα» για τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, με την ευκαιρία συμπλήρωσης ενός έτους από την ενθρόνισή του.

Ο Μητροπολίτης Ατλάντα Αλέξιος για την επέτειο της ενθρόνισης του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου


Ο Μητροπολίτης Ατλάντας Αλέξιος υποδέχεται τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στο αεροδρόμιο
του Jacksonville Φλόριδας για την τοπική Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Μητρόπολης Ατλάντας
λίγες μέρες μετά την ενθρόνιση του. Φωτογραφία: GOA/ Δημήτριος Πανάγος

Του Θεοδώρου Καλμούκου | ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ, 19.6.2020

Στο Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Σαμπεζύ θα συνεδριάσει η Αγία και Ιερά Σύνοδος


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

H A. Θ. Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, μεταβαίνει αεροπορικώς, το μεσημέρι της Κυριακής, 21 Ιουνίου 2020, στην Γενεύη, για να προεδρεύσει των εργασιών της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Θρόνου του τρέχοντος μηνός, οι οποίες εκτάκτως, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόζονται στις διεθνείς μετακινήσεις λόγω της Πανδημίας, θα πραγματοποιηθούν στο Πατριαρχικό Σταυροπήγιο και Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη Γενεύη. 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας ενημερώθηκε για τις έρευνες σχετικά με το εμβόλιο του Covid-19


Τριήμερη επίσκεψη στη Μελβούρνη πραγματοποίησε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, με αφορμή την πρόσκληση που δέχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Βικτώρια και συγκεκριμένα από την επικεφαλής της έρευνας για τη θεραπεία του κορωνοϊού κ. Βάσω Αποστολοπούλου, διακεκριμένη ερευνήτρια και πρωτοπόρα στο εμβόλιο κατά του καρκίνου του μαστού. Στη συνάντηση παρόντες ήταν επίσης η κ. Corinne Reid, Αντιπρόεδρος Ερευνών του Πανεπιστημίου, ο κ. Ross Coller, Διευθυντής Επιστημονικής Προόδου, και η κ. Yvette Petersen, Διευθύντρια Επιστημονικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου.

Καλημέρες από τον σκύλο του Μητροπολίτη Ζάμπιας


Μόλις λάβαμε και δημοσιεύουμε, φωτογραφίες του Άργου, του πιστού σκυλιού του Μητροπολίτη Ζάμπιας Ιωάννη, από τη Λουσάκα της Ζάμπιας. Αναμένει υπομονετικά το αφεντικό του να τελειώσει τον Όρθρο, στο κατώφλι του Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου. Διότι ο εκ Ζακύνθου ορθόδοξος Ποιμενάρχης της Ζάμπιας παραμένει νυχθημερόν στη Μητρόπολή του, αναπέμποντας ευχές και προσευχές υπέρ του ποιμνίου του, το οποίο δεν μπορεί -λόγω κινδύνου Covid-19- να εκκλησιασθεί. Εκείνος, φορώντας το πετραχηλάκι του, μόνος προς Μόνον, ανάβει καντήλι και θυμιατό, λιβανίζει τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα (και τον Άργο στο κατώφλι), αισθανόμενος μάλιστα αναπαυμένος, ότι δεν δέχτηκε να επαναπατρισθεί (μαζί με όσους είχαν άμεση ανάγκη) αυτές τις μέρες, αλλά παραμένει επί σκοπόν για όσο ο Θεός επιτρέπει την όλη αυτή δοκιμασία! Διότι άπαντες είναι παρόντες οι Απουσιάζοντες πιστοί!