e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

«Μελετώντας τα κείμενα της Αγ. και Μεγάλης Συνόδου: Προβληματισμοί για την κοινωνική κρίση και την πανδημία Covid-19» [Videoμήνυμα Βαρθολομαίου]


Μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου Α΄ για τη Διαδικτυακή Ημερίδα (Webinar) της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης με θέμα: «Μελετώντας τα κείμενα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου: Προβληματισμοί για την κοινωνική κρίση και την πανδημία του Covid-19», η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020.

ΔΕΤΕ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:


Πανελλαδικές εξετάσεις: τέλος ή αρχή;


Έφτασε για άλλη μια χρονιά η περίοδος των πανελλαδικών εξετάσεων.
Κάθε χρόνο, ιδίως όμως φέτος, μέσα από την ταλαιπωρία που περάσαμε και περνούμε όλοι λόγω της πανδημίας, ετοιμάζονται τα παιδιά μας να δώσουν τις εξετάσεις τους με σκοπό την είσοδό τους σε κάποιο πανεπιστήμιο.

Για ένα ορθρινό κεράκι στον μεγαλοπρεπή Ναό των Αγίων Αναργύρων Βεροίας


Ταξίδεψε και φωτο-αποτύπωσε ο π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

Ο Άγιος Ονούφριος ο αρχαιότερος προστάτης της πόλης του Μονάχου


Η πόλη του Μονάχου έχει ως τον πρώτο άγιο προστάτη στην ιστορίας της τον Άγιο Ονούφριο.

Σύντομο ιστορικό του Αγίου Ονουφρίου

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος για το ζήτημα της Αγίας Σοφίας ΚΠόλεως


«Τυχόν μετατροπή του σημερινού μουσειακού καθεστώτος του Ναού της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως, για να καταστεί μουσουλμανικό Τέμενος (Τζαμί), θα επιφέρει την έντονη διαμαρτυρία και απογοήτευση των ανά την Οικουμένη Χριστιανών, ενώ θα βλάψει ποικιλοτρόπως την ίδια την Τουρκία. Η Εκκλησία εντός αυτού του Ναού συγκρότησε πολλές Συνόδους υψίστης σημασίας για την χριστιανική ζωή και πίστη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, σημειώνοντας ότι «είναι απολύτως απαραίτητο να επικρατήσει εκ μέρους της Κυβερνήσεως της γείτονος χώρας σύνεση και σεβασμός προς τον χαρακτήρα του μνημείου, ώστε να λάβει την ορθή απόφαση της διατηρήσεως του status quo της Αγίας Σοφίας, ως μουσειακού χώρου».

Ακολουθεί ολόκληρο το Ανακοινωθέν του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος:

Ευχαριστήριο Γράμμα του Οικουμενικού Πατριάρχου προς τον Μητροπολίτη Δωδώνης


Θερμό ευχαριστήριο Γράμμα απέστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος προς τον Σεβ. Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, απαντητικό στις ευχές εκείνου επί τοις Ονομαστηρίοις 2020 του Προεστώτος των Ορθοδόξων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:

Μητροπολίτης Ζάμπιας προς Βαρθολομαίον: "Έχουμε ανάγκη τη σκιά του Πατριάρχου μας που μας σκεπάζει πατρικά"


Ευχετήρια επιστολή του Μητροπολίτου Ζάμπιας κ. Ιωάννου προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο


Παναγιώτατε Πάτερ και Δέσποτα,

Ἑορτάζει σήμερα ὁ Πατριάρχης μας, ἑορτάζει ἡ Μεγάλη Ἐκκλησία, ἑορτάζει ἡ Ρωμιοσύνη ὁλόκληρη καὶ μέσα στὶς δυσκολίες τῶν καιρῶν τοῦτο εἶναι πηγὴ ὕδατος ἀναψύξεως καὶ δέντρο εὐσκιόφυλλο στό καῦμα τῆς ἡμέρας.

Μήνυμα Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας


Με την ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Παιδικής Εργασίας, η σκέψη και η προσοχή μας στρέφονται σε ένα εξόχως ανησυχητικό και θλιβερό φαινόμενο, που δυστυχώς εξακολουθεί να ταλανίζει την ανθρωπότητα ακόμη και στον 21ο αιώνα.