e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας για τη σφαγή 21 Χριστιανών από Τζιχαντιστές
Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.), εκφράζει τον αποτροπιασμό και τη βαθιά θλίψη της, για την στυγερή και απάνθρωπη δολοφονία 21 Αιγυπτίων πολιτών Χριστιανών κατά το θρήσκευμα.

Για ακόμη μία φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ο κόσμος της ειρήνης, της καταλλαγής, της θρησκευτικής συμφιλίωσης και κατανόησης, δέχεται μία αιματηρή επίθεση, θρηνεί αθώους πολίτες.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς το λαό και την Εκκλησία των Αρχαίων Ανατολικών Εκκλησιών της Αιγύπτου και καλούμε την διεθνή κοινότητα να λάβει άμεσα μέτρα για την απόδοση δικαιοσύνης και την εξάλειψη κάθε μορφής θρησκευτικής βίας.

Ταξίδι στην Ακτή του Ελεφαντοστού με τον φακό του Γιώργου Γεωργιάδη, η Δ7 εκδήλωση του Κέντρου Λόγου «Αληθώς»


Ως γνωστόν, η Κυριακή της Ορθοδοξίας είναι κάθε χρόνο αφιερωμένη στην Ιεραποστολή της Ορθόδοξης Εκκλησίας «εις πάντα τα έθνη».
Με αυτή την ευκαιρία, το Κέντρο Λόγου Μπανάτου «Αληθώς», στην 7η σύναξη του δ΄ κύκλου δράσεών του, αυτήν της Κυριακής της Ορθοδοξίας, 1ης Μαρτίου 2015 και ώρα 8.15 το βράδυ, στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου, επιχειρεί να προσεγγίσει δημοσιογραφικά την καθημερινότητα του φτωχού λαού μιας αφρικανικής χώρας, της Ακτής του Ελεφαντοστού.
Για την επίτευξη αυτού του σκοπού, ταξίδεψε πρόσφατα εκεί ο γνωστός και έμπειρος δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργιάδης, αποτύπωσε πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο μάλιστα θα παρουσιάσει στην εν λόγω βραδιά του «Αληθώς», με γενικό τίτλο:

«Αποτυπώνοντας την Αξιοπρέπεια στην Ακτή του Ελεφαντοστού, πλάι στους Ορθόδοξους Ιεραπόστολους και τους Γιατρούς Καρδιάς».

Οι υπεύθυνοι του «Αληθώς» έχουν την τιμή να καλέσουν τους φίλους του Μορφωτικού Κέντρου και σε αυτή την ενδιαφέρουσα δράση του!

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Στυλιανός για τον νέο Άγιο Γέροντα Παΐσιο

 By VASSO MORALI | ΒΑΣΩ ΜΩΡΑΛΗ 


Ο σεβάσμιος μοναχός Παΐσιος ο Αγιορείτης (1924-1994) αγιοκατατάχθηκε την περασμένη Τρίτη (13/1/15) από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη. Ο νεώτερος Άγιος της Ορθοδοξίας είχε επισκεφθεί την Αυστραλία και την εδώ Ομογένεια προς τα τέλη της δεκαετίας του '70, προσκεκλημένος του νέου -τότε- Αρχιεπισκόπου κ. Στυλιανού. Μάλιστα, ο Γέρων Παΐσιος είχε εκφράσει το ενδιαφέρον του να παραμείνει στην πέμπτη ήπειρο, σε μοναστήρι που είχε προτείνει ο ίδιος ν' ανεγερθεί μεταξύ Σίδνεϊ και Καμπέρας -όπως αποκαλύπτει (μεταξύ άλλων) σε αποκλειστική συνέντευξή του στο Ελληνικό Πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας SBS ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Στυλιανός:Ένας επιπλέον Διάκονος στην τοπική Εκκλησία του Malawi


Μαλάουι, 16 Φεβρουαρίου 2015, προεστώτος του οικείου Μητροπολίτου Σεβ. Ζάμπιας και Μαλάουι κ. Ιωακείμ. Ο ίδιος δηλώνει: "Άλλος ένας διάκονος προστέθηκε σήμερα στην ιερατική οικογένεια της Μητροπόλεως μας. Εδώ δεν αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα, πόσες θέσεις θα μας δώσει η κυβέρνηση... Τη μισθοδοσία των κληρικών μας την καλύπτουμε με πολύ μεγάλο αγώνα..." 
Εβδομάδα των Απόκρεω στη Μητρόπολη Φιλαδελφείας | Αμμάν της Ιορδανίας


Την εβδομάδα των Απόκρεω τίμησαν δεόντως,  για μια ακόμη φορά, η Ι. Μητρόπολη Φιλαδελφείας στο Αμμάν της Ιορδανίας. Συγκεκριμένα ο Σεβ. κ. Βενέδικτος παρέθεσε γεύμα στους Ιερείς-άμεσους συνεργάτες του μαζί με τις εκλεκτές πρεσβυτέρες τους. Σε κλίμα εν Χριστώ αγάπης, αφ' ενός μετέφερε τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου Προκαθημένου της Σιωνίτιδος Εκκλησίας κ.κ. Θεοφίλου, αφ' ετέρου δε τους ευχαρίστησε για το αξιόλογο έργο που επιτελούν και ευχήθηκε δύναμη  για την συνέχιση του. 
        
Επίσης επισκέφθηκε το νηπιαγωγείο της Μητροπόλεως -το οποίο, σημειωτέον, ανηγέρθη επί των ημερών του στο Αμμάν- και πρόσφερε γλυκίσματα και δώρα στα  παιδιά. Έγινε δεκτός με χαρά από το προσωπικό και ευλόγησε τον μικρό μαθητόκοσμο.  

Από το γραφείο τύπου και  διαδικτύου της Ι. Μητροπόλεως