e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 1 Μαΐου 2021

Η βραδιά της Αναστάσεως του Κυρίου 2021 στο Φανάρι [live]

Συμβαίνει τώρα στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, η Παννυχίδα του Πάσχα, η τελετή της Αναστάσεως και η Θεία Λειτουργία του Πάσχα, προεστώτος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:

Ανάσταση 2021 στον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Νικολάου των Ξένων πόλεως Ζακύνθου [video]

Η τελετή της Αναστάσεως από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου των Ξένων πόλεως Ζακύνθου, ενόψει της Κυριακής του Πάσχα, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ μέσω IONIAN TV:

Χριστός ανέστη!

Σιγή και αμηχανία έχουν κυριεύσει όλη τη φύση. Ο τάφος του Χριστού παραμένει ακόμη σφραγισμένος. Όλοι περιμένουν με αγωνία, γιατί τους το είπε ο Ίδιος: «ὅμως θαρσεῖτε· τριήμερος γὰρ ἐγείρομαι».

Ξαφνικά η αγωνία μετατρέπεται σε δέος και η σιγή σε κραυγή χαράς:

Βαπτίσεις Μεγάλου Σαββάτου 2021 στο Yaoundé - Καμερούν

1.5.2021. Βαπτίσεις το Μέγα Σάββατο στην Εκκλησιαστική Κοινότητα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Yaoundé - Καμερούν. Κατά το αρχαίο χριστιανικό τυπικό, με τη Θεία Λειτουργία του Εσπερινού Μεγάλου Σαββάτου, τελούνται οι βαπτίσεις των κατηχουμένων. Ψάλλεται τη μέρα αυτή το "Όσοι εις Χριστόν εβαπτίσθητε".

Η Τελετή του Αγίου Φωτός 2021 στον Ναό της Αναστάσεως [video-photos]


Τήν μεσημβρίαν τοῦ Σαββάτου, 18ης Ἀπριλίου/1ης Μαΐου 2021, ἔλαβε χώραν ἡ τελετή τοῦ Ἁγίου Φωτός, συμφώνως πρός τό Τυπικόν καί τήν προσκυνηματικήν τάξιν τοῦ Πατριαρχείου Ἱεροσολύμων.

Αναστάσιμες αποδείξεις ["Φωνή Κυρίου", Κυριακή Πάσχα 2.5.2021]

Εσπερινός, Gloria και Θ. Λειτουργία Μεγάλου Σαββάτου 2021 στην Παναγούλα Μπανάτου

Πρωί Μεγάλου Σαββάτου, 1ης Μαΐου 2021, στον Ναό της Παναγούλας εν Βανάτω Ζακύνθου, ο Εσπερινός και η Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, με το πατροπαράδοτο "Κομμάτι" ή "Gloria". Εν τω τέλει μετέλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων ευάριθμοι πιστοί. 
     Σημειωτέον ότι κατά την ώρα του "σεισμού" της Πρώτης Ανάστασης βρέθηκαν μέσα στον ναό δύο χελιδόνια τα οποία συνόδεψαν την Κάθοδο του Χριστού στον Άδη και όλη τη Θεία Λειτουργία με το στεντόρεια χελιδονοψαλσίματά τους!

Ποιητικό σχόλιο π. Παν. Καποδίστρια στο Μέγα Σάββατο [video]


Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ 

 Ποιητικό σχόλιο στο Μέγα Σάββατο από τον π. Παναγιώτη Καποδίστρια και το βιβλίο του “Ανακαλυπτήρια” (εκδ. 2014) 
 
Παραγωγή: ZANTE TIMES 

 δείτε ακολούθως:
 

Εξεδήμησε προς Κύριον ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης Χρυσόστομος

Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής μετά θλίψεως αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημία του μακαριστού ήδη Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μοζαμβίκης κυρού Χρυσοστόμου.

Η Α. Θ. Μακαριότης, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, συγκινημένος, ετέλεσε στο Πατριαρχικό Παρεκκλήσιο των Αγίων Θεοδώρων, Τρισάγιο υπέρ Αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Επισκόπου κυρού Χρυσοστόμου.

Τοποτηρητής της χηρευούσης Επισκοπής ωρίσθη, εντολή της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης.

Πρωί Μ. Σαββάτου 2021 με Gloria στον Μητροπολιτικό Ναό Ζακύνθου [video]

Μέγα Σάββατο πρωί, 1.5.2021 με την παραδοσιακή Gloria, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου των Ξένων Ζακύνθου, προεστώτος του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβ. Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:

"Ανάστα ο Θεός". Ο Εσπερινός της Αναστάσεως 2021 στο Φανάρι [photos]

Η Α. Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος συμπροσευχήθηκε σήμερα, Μ. Σάββατο, 1η Μαΐου 2021, στην Θ. Λειτουργία την οποία, κατά την τάξη, τέλεσε ο Αρχιγραμματεύς Αρχιμ. Κ. Γρηγόριος.
____________________
Φώτο: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Πρωί Μ. Σαββάτου 2021 με Gloria στη Μονή Στροφάδων και Αγ. Διονυσίου Ζακύνθου [video]


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ: 

"Ανάστα ο Θεός". Μέγα Σάββατο πρωί στο Φανάρι [video]

Μ. Σάββατο, 1 Μαΐου 2021. Ο Αναστάσιμος Εσπερινός και η Θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ: