e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 2 Μαΐου 2022

68η μέρα εισβολής των Ρώσων στην Ουκρανία, ο δημοσιογράφος Κ. Ονισένκο σχολιάζει [video-photos]

2 Μαΐου 2022, δηλαδή 68η μέρα της άναδρης και λυσσαλέας εισβολής των Ρώσων στην Ουκρανία, ο δημοσιογράφος Κώστας Ονισένκο σχολιάζει τα συμβαίνοντα με τον δικό του χαρακτηριστικό κι ευθύτατο τρόπο.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΑΘΕΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:

Ιστορικές φωτογραφίες του Δράμας Παύλου (+): Χθες λειτουργός στη Νάουσα, σήμερα φθάνει άπνους στη Μητρόπολή του

Κυριακή Θωμά, Πρωτομαγιά 2022, στη Νάουσα. Η τελευταία φωτογραφία του μακαριστού Μητροπολίτου Δράμας Παύλου, ως συλλειτουργού στην εκεί τελεσθείσα Θεία Λειτουργία υπό τον Μακ. Αρχιεπίσκοπο Αθηνών.

Η τελευταία ομιλία του Μητροπολίτου Δράμας Παύλου (+2.5.2022) [Νάουσα, 30.4.2022]


[Σάββατο, 30 Απριλίου 2022, το απόγευμα, τελέστηκε στη Νάουσα πανηγυρικός Εσπερινός των Αγ. Νεομαρτύρων Ναουσαίων, με την παρουσία του Μακ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου Β΄. Ομιλητής ήταν ο -σήμερον κεκοιμημένος- Μητροπολίτης Δράμας Παύλος. Την παραθέτουμε ακολούθως:]

«Ὁ Κύριός μου καί ὁ Θεός μου» (Ἰω. 20, 28).

Ἡ μαρτυρία τοῦ Θωμᾶ γιά τήν ἀνάσταση τοῦ Χριστοῦ εἶναι σημαντική, διότι δέν εἶναι μαρτυρία εὐπίστου ἀνθρώπου, ἀλλά δυσπίστου πού ἐπέμενε, μέχρι νά τοῦ δοθοῦν οἱ ἀποδείξεις πού ζητοῦσε.

Το "Orthodox Times" για την «Εσταυρωμένη Ουκρανία | Crucified Ukraine» του Danylo Movchan


Η έγκριτη ιστοσελίδα "Orthodox Times" παρουσίασε ευμενώς την ψηφιακή έκθεση του "Αληθώς" - Μορφωτικού Κέντρου Λόγου Ενορίας Βανάτου, με τίτλο: «Εσταυρωμένη Ουκρανία | Crucified Ukraine» του Danylo Movchan. Μπορείτε να δείτε το δημοσίευμα ΕΔΩΕυχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους της ιστοσελίδας!

“Κατάληψη” του Αρχιερατικού Θρόνου στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας

Το Σαββατοκύριακο, 30 Απριλίου έως 1η Μαΐου 2022, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας πραγματοποίησε ποιμαντορική επίσκεψη στην Ενορία της Αγίας Τριάδος Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.

Πατριαρχικό Τρισάγιο για τον μακαριστό Μητροπολίτη Δράμας [video-photos]

 

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, συγκλονισμένος από τον αιφνίδιο θάνατο του αειμνήστου Μητροπολίτου Δράμας κυρού Παύλου, τέλεσε στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, σήμερα, Δευτέρα, 2 Mαΐου 2022, Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Αρχιερέως του Θρόνου, περιστοιχούμενος από αρχιερείς του Φαναρίου, κληρικούς της Πατριαρχικής Αυλής και παρευρεθέντες πιστούς, ενώ επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τους οικείους του μεταστάντος στη Δράμα.
Στην εξόδιο Ακολουθία του αειμνήστου Ιεράρχου, τον Παναγιώτατο θα εκπροσωπήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων.
Φωτογραφίες: Ν. Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο και πλήρες βίντεο ακολούθως:

Εξεδήμησε προς Κύριον αιφνίδια ο 59χρονος Μητροπολίτης Δράμας Παύλος

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Δράμας, Παύλος, σε ηλικία 59 ετών, μετά από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου που υπέστη.Ο μακαριστός Μητροπολίτης Δράμας, γεννήθηκε στη Βέροια το 1963.

Χειροτονία Πρεσβυτέρου και χειροθεσία Πρωτοπρεσβυτέρου από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας

«Αν καταφέρεις να ενδυναμώσεις την πίστη των ανθρώπων, τότε πραγματικά εξεπλήρωσες το ιερατικό σου χρέος ενώπιον του Θεού. Αν καταφέρεις να επαναφέρεις στον δρόμο του Χριστού τούς σύγχρονους άπιστους Θωμάδες, αυτούς που δεν πιστεύουν πουθενά ή αυτούς τους χλιαρούς, που είναι μεταξύ πίστεως και απιστίας, τότε εξεπλήρωσες την ιερατική σου αποστολή».