e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Η εορτή των Αποστράτων στον πανηγυρίζοντα τους Αγίους Πάντες Ναό του Αγ. Νικολάου Μόλου Ζακύνθου

Κυριακή των Αγίων Πάντων, 26 Ιουνίου 2016 
πηγή: ΗΜΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ | Συντάκτης: Βασίλης Μούτσιος 


Κυριακή των Αγίων Πάντων, και έχει καθιερωθεί να εορτάζεται πανελλαδικά η Ημέρα Τιμής των Αποστράτων Αστυνομικών για την επιβράβευσή τους και την αναγνώριση της προσφοράς τους στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και γενικότερα στο κοινωνικό σύνολο, κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Για το σκοπό αυτό, τελέστηκε χθες το πρωί στον Ιερό του Αγίου Νικολάου του Μόλου δοξολογία προεξάρχοντος του πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη π. Διονυσίου Λυκογιάννη, στο τέλος της οποίας αναγνώστηκε από τον υπαστυνόμο Β’ Αθανάσιο Κουκουβίνο η ημερήσια διαταγή του αρχηγού της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα. “Η Ελληνική Αστυνομία τιμά σήμερα τους απόστρατους συναδέλφους, οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της οικογένειάς της και με το έργο τους κατεύθυναν αλλά και κατευθύνουν όλους τους αστυνομικούς, δείχνοντας το δρόμο για το μέλλον. Κάθε χρόνο τέτοια μέρα αποδίδουμε ελάχιστο φόρο τιμής στους συναδέλφους μας, οι οποίοι με την αφοσίωση και την εργατικότητα τους, προσέφεραν τα μέγιστα για την σταθερότητα του Σώματος και συνεχίζουν να προσφέρουν για την ευημερία και την ανάπτυξή του”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκτός από τον Αστυνομικό Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου Τριαντάφυλλο Πανόριο και τους διοικητές των αστυνομικών τμημάτων, ο Δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσάς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θοδωρής Καμπίτσης, ο Υποδιοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μαγδαληνή Μπουζιάνου. Επίσης, το σύνολο των αποστράτων της αστυνομίας, του λιμενικού, της πυροσβεστικής και πλήθος κόσμου.

Αμέσως μετά ακολούθησε μικρή δεξίωση στο café Central πλησίον της Πλατείας Σολωμού.

The End as Beginning: The Process after the Council [video]
Το εν Χανίοις Συλλείτουργο των Προκαθημένων της Ορθοδοξίας επί τη λήξει της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου (πλήρες video ΕΡΤ2)


Το Συλλείτουργο του Οικουμενικού Πατριάρχoυ Βαρθολομαίου και των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών στον Ιερό Ναό Αγίων Πέτρου και Παύλου Χανίων Κρήτης, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των εργασιών της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ2 (26/6/2016). 


Το Πατριαρχικό Συλλείτουργο από τον Ναό των Αγ. Πέτρου και Παύλου Χανίων επί τη λήξει της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου [πλούσια φωτοθήκη]

His All-Holiness Ecumenical Patriarch Bartholomew presides over the Orthros and Synodal Divine Liturgy and concelebrates with the Primates of the Local Orthodox Churches at Saints Peter and Paul Church in Chania, Crete 


Με τη Θεία Λειτουργία των Προκαθημένων στον ιερό ναό των Αγίων Πέτρου και Παύλου, Χανίων ολοκληρώθηκε και επίσημα σήμερα, η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος.

Κατά την Θεία Λειτουργία αναγνώσθηκε το μήνυμα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου προς τον Ορθόδοξο λαό και κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως. Στην συνέχεια στην ομιλία του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος ανέφερε ότι οφείλουμε να κατανοήσουμε την Εκκλησία ως "οὐσιαστικῶς συνοδικήν" και να δεχθούμε ότι ολόκληρη η ζωή της Εκκλησίας είναι ζωή «ἐν συνόδῳ», προσθέτοντας ότι οι Συνοδικές Αποφάσεις της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου πρέπει να ενταχθούν στην ζωή των τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Ο Πατριάρχης συμπλήρωσε ότι η συνοδικότητα είναι μια άλλη λέξη που χαρακτηρίζει την ενότητα, την αγιότητα, την καθολικότητα και την αποστολικότητα της Εκκλησίας, παραπέμποντας στην ευχαριστιακή και εσχατολογική ταυτότητα και αυτοσυνειδησία της.

«Ἐάν, ὡς προσφυῶς ἐλέχθη, ὁ 21ος αἰὼν δύναται καὶ ὀφείλει νὰ ἀναδειχθῇ εἰς ‘αἰῶνα τῆς Ὀρθοδοξίας’, ἡ Ἁγία καὶ Μεγάλη Σύνοδος τῆς Ἁγιωτάτης ἡμῶν Ἐκκλησίας ἔθεσε, χάριτι τοῦ ἐν Τριάδι προσκυνουμένου Θεοῦ καὶ Κυρίου τῶν Ὅλων, τὸν θεμέλιον λίθον διὰ τὴν πραγμάτωσιν αὐτοῦ τοῦ θεαρέστου ὁράματος».