e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2013

26 φωτο-στάσεις στο κατανυκτικό "Πρωτοκύριακο" της Κέρκυρας

  Κυριακή, 3 Νοεμβρίου 2013, στην Κέρκυρα  
Ανάμνηση του θαύματος της διάσωσης των Κορφών από την Πανώλη (1673)
Φωτο-ανταπόκριση: Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Κοσκινάς
Η Εμβάδα του Αγίου Διονυσίου του εν Ζακύνθω στη Μύκονο

Ανταπόκριση από Μύκονο: Πρωτοπρεσβύτερος Πέτρος Μαραγκός
Με την βοήθεια του Θεού και την ευχή του Αγίου Διονυσίου του εν Ζακύνθω, η Ενορία μας απέκτησε ένα μεγάλο πνευματικό θησαυρό. Μια Εμβάδα του Αγίου της Συγνώμης, ήτοι μια χρυσοκέντητη παντόφλα, καθαγιασμένη στο σεπτό Λείψανό Του. 

Την παρελθούσα Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2013, οι κώδωνες του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Μεγάλης Παναγιάς, της Αγγελοχτισμένης, ήχησαν χαρμόσυνα για την ευλογητή άφιξη της, στην ενορία μας. Στο κήρυγμά μας, δοξολογήσαμε το όνομα του Αγίου Τριαδικού Θεού, που γίνεται θαυμαστό μέσω των Αγίων Του, ευχαριστώντας τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτη Καποδίστρια, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Ζακύνθου, για την πολύτιμη βοήθειά του, καθώς και τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου, Αρχιμανδρίτη Διονύσιο Λιβέρη, για την ευλογία που μας παραχώρησε. 

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας οι πιστοί, που είχαν κατακλύσει το Ναό,  προσκύνησαν την τιμία και χαριτόβρυτη Εμβάδα του Αγίου και έλαβαν ως ευλογία από μία εικόνα του. 

Η μνήμη του Αγίου, στις 17 Δεκεμβρίου και 24 Αυγούστου εορτάζεται στον ιερό παλαιό Ναό της Αγίας Υπακοής, που είναι του 17ου αιώνα, και υπάρχει παλαιά εικόνα του Αγίου Διονυσίου, ζωγραφισμένη σε μάρμαρο. 

Για το πώς από την Ουροσκοπία των Βυζαντινών φθάσαμε στη σύγχρονη Ιατρική, η 4η σύναξη του γ΄ κύκλου «Αληθώς»


Το Κέντρο Λόγου Μπανάτου «Αληθώς», επιμένοντας σε μορφωτικές δραστηριότητες, παρουσιάζει την 4η εκδήλωση του γ΄ κύκλου του, την Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2013, ώρα 7 το βράδυ, στον Ναό της Φανερωμένης (δηλαδή της επάνω εκκλησίας) του Μπανάτου.

Αυτή τη φορά φιλοξενείται ως ομιλήτρια η ιατρός κ. Ειρήνη Κατσαρού, Νεφρολόγος – Διευθύντρια της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Ζακύνθου. Η έμπειρη και διακεκριμένη επιστήμων θα παρουσιάσει το θέμα: «Από την Ουροσκοπία των πρώιμων Βυζαντινών Αιώνων στη σύγχρονη Ιατρική. Η περίπτωση της υπέρτασης».

Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς θα ακουσθούν κλασικές μελωδίες από την εποχή του Μπαρόκ, τις οποίες θα αποδώσουν ο Μουσικός Δημήτρης Αναστόπουλος (στο πιάνο) και η μαθήτρια του Μουσικού Σχολείου Ζακύνθου Λόλι Ελέζι (στο βιολί και το τραγούδι).

Οι συντελεστές του «Αληθώς» έχουν την τιμή να προσκαλέσουν τους φίλους και θιασώτες των δράσεών του, ευχαριστώντας τους για μιαν ακόμη φορά για την ολόθυμη στήριξη!

Το Γ3 "Αληθώς" στα διαδικτυακά Μ.Μ.Ε.


Εκ μέρους των συντελεστών του ΑΛΗΘΩΣ ευχαριστούμε τα κάτωθι διαδικτυακά Μ.Μ.Ε., τα οποία ευγενικά προέβαλαν την προσπάθειά μας και συγκεκριμένα την 3η σύναξη του γ΄ κύκλου του Κέντρου Λόγου Μπανάτου, η οποία αφορούσε στην παρουσία του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας στη Μεγάλη Βρετανία, με ομιλητή τον π. Αναστάσιο Σαλαπάτα εκ Λονδίνου. Η εκδήλωση -ως γνωστόν-διανθίστηκε από μικρή συναυλία εκ μέρους τεσσάρων θαυμάσιων Μουσικών του νησιού μας! Μ' ένα κλικ σε κάθε ένα από τα λινκς που ακολουθούν, μπορείτε να δείτε το δημοσίευμα ενός εκάστου. Αναγράφονται με τη χρονική σειρά που αναρτήθηκαν: