e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή, 16 Αυγούστου 2009

Πανόραμα του Πανηγυριού στο Μπανάτο 2009 [β΄ μέρος: 20 φωτοστιγμιότυπα]

Το Πανηγύρι του Μπανάτου 2009 είναι πια παρελθόν. Συνέβη με όλη τη δυνατή μεγαλοπρέπεια και ήδη όλοι πλέον θα έχουμε να θυμόμαστε τις ωραίες του στιγμές!
Κατά το Πρόγραμμα, χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η επίσημη και συνάμα κατανυκτική Λιτανεία της Παναγούλας ανά την Κωμόπολή μας, στην οποία παρέστησαν, εκτός από τον Εφημέριό μας π. Παναγιώτη και τον συγχωριανό ιερέα π. Νικόλαο Αβούρη, δύο άλλοι Ζακυνθινοί Κληρικοί, οι οποίοι διακονούν την Εκκλησία και την Ελλάδα εκτός της μητροπολιτικής πατρίδας: Ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Τσαφταρίδης από το Germiston του Johannesburg Νοτίου Αφρικής - Μέλος της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας και ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεράσιμος Σκαρτσής από την Grenoble της Γαλλίας.
Στους λαϊκούς επισήμους προΐστατο ο Δήμαρχος Αρκαδίων κ. Στέλιος Μποζίκης, εκπρόσωποι της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ζακύνθου, της Αστυνομίας και του Λιμεναρχείου.
Στις όλες εκδηλώσεις ξεχώρισαν με την όμορφη παρουσία τους αφενός μεν το υποδειγματικό χορευτικό Συγκρότημα "Υακίνθη" του εκπαιδευτικού Νίκου Αρβανιτάκη, αφετέρου δε η εύρωστη Φιλαρμονική του Δήμου μας υπό την μαέστρο Κατερίνα Γιακουμέλου.
Μετά τις θρησκευτικές τελετές ακολούθησε πλούσιο γλέντι, με ψητά και χορούς, στο απλόχωρο πλάτωμα του Ναού μέχρι σχεδόν το πρωί, υπό τους ήχους της ορχήστρας του συντοπίτη μας κ. Δημήτρη Παπαδάτου.
Ανάμεσα στους πολυπληθείς φίλους κι επισκέπτες του Πανηγυριού ξεχωρίσαμε την Καθηγήτρια Προϊστορικής Αρχαιολογίας στη Σορβόνη και τώρα στο Καποδιστριακό κ. Γεωργία Κουρτέση-Φιλιππάκη, τον Πατρινό Καρδιολόγο κ. Ανδρέα Κότσαλο, τους συγγραφείς-ερευνητές κ.κ. Διονύση Μουσμούτη και Διονύση Σέρρα, τον διευθυντή σύνταξης της εφημερίδας Ημέρα τση Ζάκυθος κ. Βασίλη Μούτσιο, τον Blogger Ούτις και άλλους.

Επειδή όμως τα πολλά λόγια είναι φτώχια, ενώ μια εικόνα ισούται συνήθως με 1.000 λέξεις, δεν αναφέρουμε περισσότερα για τα χθεσινοβραδινά. Απλώς δημοσιεύσαμε παραπάνω 20 φωτοστιγμές από τα λειτουργικά και γιορταστικά δρώμενα του φετινού Πανηγυριού, τα οποία ασφαλώς ισούνται με 20.000 λέξεις!

Πανόραμα του Πανηγυριού στο Μπανάτο 2009 [α΄ μέρος: 8 βιντεάκια]
Videos με τη ματιά του Πορφύρη.

Λεπτομέρειες για το τι και πώς του φετινού πανηγυριού, στην επόμενη ανάρτηση, μαζί με 20 χαρακτηριστικά φωτοστιγμιότυπα.