e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

Σιάτιστα: Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Δημητρίου [video]


ΙΕΡΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2022 Πανηγυρικός Όρθρος και Αρχιερατική Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Περιστερίου κ. Γρηγορίου και συλλειτουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΤΗΝ ΤΗΛΕ-ΜΕΤΑΔΟΣΗ:

Αρχιερατική Λειτουργία για τον Άγιο Δημήτριο στην Μπολόνια της Ιταλίας [video-photos]

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. κ. Πολυκάρπου στον Ελληνορθόδοξο Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην Μπολόνια, με την ευκαιρία της εορτής του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:

Ο Μητροπολίτης πρώην Ηλείας στον πανηγυρίζοντα Ναό Αγ. Δημητρίου Δ.Δ. Αγ. Ιωάννου Πύργου

Οι ιερές πανηγύρεις των αγίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας τελούνται στην διάρκεια του Εκκλησιαστικού έτους, όχι μόνο για να τους δοξολογούμε κατά χρέος, αλλά και για να λαμβάνουμε παραδείγματα τρόπου ζωής, που εφάρμοσαν οι άγιοι, ώστε κι εμείς, να αγωνιζόμαστε να τους μιμούμαστε όσον είναι δυνατόν.

Άνω Βολίμες Ζακύνθου: Αρχιερατική Λειτουργία για τον Άγ. Δημήτριο και χειροτονία Διακόνου [90 photos]


Σήμερα, 26 Οκτωβρίου 2022, ημέρα μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄ προέστη της Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ναό του Αγίου Δημητρίου, στο ορεινό κεφαλοχώρι Άνω Βολίμες Ζακύνθου. Κατ' αυτή την Ευχαριστιακή Σύναξη χειροτόνησε Διάκονο τον κ. Διονύσιο Πομόνη, από το χωριό Τραγάκι του νησιού μας.

Δράκα Ζακύνθου: Εόρτιο Ιερατικό Συλλείτουργο προς τιμήν του Αγίου Δημητρίου


Πρωί Τετάρτης, 26ης Οκτωβρίου 2022, στον πανηγυρίζοντα τον Μυροβλήτη Άγιο Δημήτριο, φερώνυμο Ναό της Ενορίας Δράκα Ζακύνθου, όπου δέσποζαν η μεγαλοπρεπής Εικόνα Του και απότμημα εκ των ιερών Λειψάνων Του. 
        Συλλειτούργησαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Παναγιώτης Καποδίστριας και οι Μεγάλοι Οικονόμοι Ιωάννης Βλαχιώτης, Παναγιώτης Πόθος και Ιωάννης Ρένεσης. Ομίλησε κατάλληλα ο π. Παναγιώτης. Ευάριθμοι πιστοί εκκλησιάσθηκαν, ευλαβούμενοι τον Μεγαλομάρτυρα, τόσο από την Ενορία, όσο και από άλλες περιοχές της Ζακύνθου.

Επίσκεψη του Μητροπολίτου Λαρίσης σε Μονάδα της «Βασιλειάδος» στο Σύδνεϋ

Επίσκεψη στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Βασιλειάδα», στο προάστιο Randwick του Σύδνεϋ, πραγματοποίησε την Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2022, ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο οποίος βρίσκεται στην Αυστραλία στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην πρόσφατη Α΄ Παναυστραλιανή Ιερατική Σύναξη.

Δοξολογία για την εθνική εορτή της Ζάμπιας στην Λουσάκα

Την Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2022 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου στο Ιεραποστολικό Κέντρο στη Λουσάκα με την ευκαιρία της Εθνικής Εορτής της Ζάμπιας τέλεσε την επίσημη Δοξολογία, παρουσία των πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών του τόπου.

Αγίου Δημητρίου, με χειροτονία Διακόνου, στη Ζάμπια

Τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου πανηγυρίζει η Εκκλησία σήμερα Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022. Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Ζάμπιας ηταν ο ιεραποστολικός ναός των Αγίων Βασιλείου και Δημητρίου, στη Λουσακα, όπου σήμερα ανήμερα της εορτής τελεστηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, Χειροτονία νέου διακόνου, λιτάνευση της ιεράς εικόνας και Δοξολογία για την εθνική εορτή της Ζάμπιας.

Εορτή του Αγ. Δημητρίου στον Άι Λευτέρη Κέρκυρας [video]


Πρωί 26ης Οκτωβρίου 2022, στον Ναό του  Άι Λευτέρη, κεντρικά της πόλεως Κερκύρας, τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου, ιερουργούντος του Εφημερίου, Πρωτοπρεσβυτέρου Δημητρίου Κοσκινά, ο οποίος μάλιστα άγει τα ονομαστήριά του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΝΤΕΟ:

Ο Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ, Επίτιμος Διδάκτωρ του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας ΕΚΠΑ

Tην 1η Νοεμβρίου 2022, ημέρα Τρίτη και ώρα 19.00 στη Μεγάλη Αίθουσα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (κεντρικό κτήριο, Πανεπιστημίου 30), θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ.

Το πρόγραμμα της τελετής έχει ως εξής:

Θεσσαλονίκη: Το πολυΑρχιερατικό Συλλείτουργο και η Δοξολογία [video]

Μεγάλη και πρωτεύουσα μέρα σήμερα για την Συμπρωτεύουσα Θεσσαλονίκη. Εορτάζει -δόξη και τιμή- τον Πολιούχο της, Άγιο Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο τον Μυροβλύτη και μαζί τα Ελευθέριά της! 

Στον περίοπτο Ναό του τιμωμένου Αγίου τελείται πολυΑρχιερατικό Συλλείτουργο. Ακολουθεί η επίσημη Δοξολογία, παρούσης της Εξοχ. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΜΕΣΩ ΕΡΤ3: