e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Κυριακή Ε΄ των Νηστειών 2016 στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου

Πρωί 17ης Απριλίου 2016, συλλειτουργούντων του οικείου Εφημερίου π. Παναγιώτου Καποδίστρια, του Ιερομονάχου Πορφυρίου Γουσέτη (Εφημερίου Χουρχουλιδίου και Κουκουναρίας) και του Διακόνου Ιωάννου Ρένεση. Κατ' αυτή την ημέρα έγινε το 40ήμερο Μνημόσυνο της μακαριστής μητέρας του σημερινού Προέδρου Μπανάτου Ελένης Ελευθ. Στραβοπόδη και το ετήσιο Μνημόσυνο της αλησμόνητης Αικατερίνης Μούσουρα, συνταξιούχου προϊσταμένης νοσοκόμας. Ο Εφημέριος Μπανάτου ομίλησε από άμβωνος περί του πώς η Εκκλησία θεωρεί τις κάθε λογής εξουσίες και πρωτοκαθεδρίες.
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΙΑ ΠΑΛΑΙΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΦΩΤΟ: Η μνημονευθείσα σήμερα ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΕΦΑΛΛΗΝΟΥ-ΜΟΥΣΟΥΡΑ, ως προϊσταμένη Παθολογικής του παλαιού Νοσοκομείου, επί το έργον.


Γράφει η κόρη της, βιολόγος Κλειώ Μούσουρα, στο fb, σχετικά με την ανωτέρω φωτό: "Ένας χρόνος πέρασε από τον χαμό της... Με αφορμή το ετήσιο μνημόσυνο, μια φωτογραφία από το παλιό νοσοκομείο...Η μητέρα μου, προϊσταμένη τότε της παθολογικής κλινικής, ο νονός μου ο Νίκος ο Μπισκίνης, διευθυντής του Νοσοκομείου και ένας γιατρός που δεν γνωρίζω... Φόρος τιμής για κείνους, αλλά και για όσους πρόσφεραν και προσφέρουν στην Υγεία, δίνοντας το καλύτερο κομμάτι του εαυτού τους"

Κυριακή Ε΄ των Νηστειών 2016 στην πόλη Beira της Μοζαμβίκης

Πρωί 17ης Απριλίου 2016, στον Ναό της Αγίας Τριάδος, προεξάρχοντος του Θεοφ. Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος συνοδευόταν από τον π. Χρήστο Σιτόε. Ακολούθησαν κεράσματα στον αυλόγυρο του Ναού. 
Απόψε η Μεγαλοβδομαδιάτικη Συναυλία του "Αληθώς", με τίτλο "Δος μοι τούτον τον ξένον..." [Παναγούλα Μπανάτου, 8.30 μ.μ.]
Οι ανωτέρω τοιχοκολλήσεις της εκφραστικότατης αφίσας και των προσκλήσεων ανά την Ενορία μας και όχι μόνον, αλλά και ο πανέτοιμος, από κάθε άποψη Ναός της Παναγούλας μας, εδώ στο Μπανάτο, μαρτυρούν ότι απόψε, στις 8.30 το βράδυ, έχουμε την καταληκτική εκδήλωση του ε΄ κύκλου δράσεων του Μορφωτικού Κέντρου Λόγου "Αληθώς", ήτοι για το λήγον ακαδημαϊκό έτος 2015-16. 

Αυτή τη φορά -όπως έχει ανακοινωθεί-, υπό τον γενικό τίτλο "Δος μοι τούτον τον ξένον...", η βραδιά θα είναι αφιερωμένη καθηκόντως και οφειλετικώς στα Θεία Πάθη. Ομιλητής θα είναι ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄, στο δε μουσικό μέρος θα μας κατανύξει μεγαλοβδομαδιάτικα -είμαστε σίγουροι- το 20μελές Εκκλησιαστικό Αναλόγιο "Θ. Κουρκουμέλης-Κοθρής", με μαέστρο του Παναγιώτη Μαρίνο. 

Πιστεύουμε ότι αξίζει τον κόπο η παρουσία όλων στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου, απόψε!!! Όσοι πιστοί, λοιπόν, προσέλθετε!!!