e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στη φιλλανδική Ενορία Αγίου Νικολάου Στοκχόλμης

Προσφώνησις Σεβ. Μητροπολίτου Σουηδίας κ. Κλεόπα
προς τον Θεοφ. Επίσκοπο Hamina κ. Σέργιο, κατά το Αρχιερατικό Συλλείτουργο στη Φιλλανδική Ενορία Αγίου Νικολάου Στοκχόλμης
Στοκχόλμη, 5 Νοεμβρίου 2022

«Οὐ δικαιωθήσεται ἐξ ἔργων νόμου πᾶσα σάρξ»

«να δικαιωθῶμεν ἐκ πίστεως Χριστοῦ καὶ οὐκ ἐξ ἔργων νόμου, διότι οὐ δικαιωθήσεται ἐξ ἔργων νόμου πᾶσα σάρξ» (Γαλ2, 16)

«Γιὰ νὰ δικαιωθοῦμε μὲ τὴν πίστη στὸν Χριστὸ κι ὄχι μὲ τὴν τήρηση τοῦ νόμου· γιατὶ μὲ τὰ ἔργα τοῦ νόμου δὲν θὰ σωθεῖ κανένας ἄνθρωπος» 

Αρχιερατικός Εσπερινός του Πρωτοκύριακου 2022 στην Κέρκυρα [video]

Με την τέλεση πανηγυρικού Αρχιερατικού και Αναστασίμου Εσπερινού ξεκίνησαν απόψε, Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022, το νησί των Κορφών αναθυμάται το θαύμα της διάσωσης του τόπου το 1673 από την πανώλη, χάρις σε επέμβαση του Αγίου Σπυρίδωνα. Χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεώργιος, ενώ συγχοροστάτησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Πειραιώς κ. Σεραφείμ και Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:

255η μέρα εισβολής των Ρώσων στην Ουκρανία, ο δημοσιογράφος Κ. Ονισένκο σχολιάζει [video-photos]

5 Νοεμβρίου 2022, δηλαδή 255η μέρα της άναδρης και λυσσαλέας εισβολής των Ρώσων στην Ουκρανία, ο δημοσιογράφος Κώστας Ονισένκο σχολιάζει τα συμβαίνοντα με τον δικό του χαρακτηριστικό κι ευθύ τρόπο.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΑΘΕΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:

Ηράκλειο Κρήτης: Χειροτονία Επισκόπου Κνωσού Μεθοδίου - Ομιλία Μεγάλου Πρωτοσυγκέλλου [photos-video]

Σήμερα, Σάββατο 5η του μηνός Νοεμβρίου 2022, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μήνα Ηρακλείου Κρήτης, τελέστηκε η εις Επίσκοπον Χειροτονία του Θεοφιλεστάτου Εψηφισμένου Επισκόπου Κνωσού κ. Μεθοδίου, ο οποίος έδωσε χθες το Μεγάλο Μήνυμα ενώπιον του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου και των Μελών της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου.

Ιεραποστολική εξόρμηση στη χώρα του Τσαντ, δικαιοδοσίας Μητροπόλεως Καμερούν

4.11.2022. Συνεχίζοντας την περιοδεία του στο Βόρειο Καμερούν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμανδρίτης π. Αναστάσιος πέρασε τα σύνορα του παρακειμένου Τσαντ και επισκέφθηκε την πολύ παλιά Εκκλησιαστική Κοινότητα της Αγίας Αικατερίνης στο χωριό Bongor Han- Han. 

Προσκυνητές από Ελλάδα στη Μικρά Ασία και Σμύρνη

Τὴν παρελθοῦσαν ἑβδομάδα ὅμιλος ἐκ κληρικῶν καὶ λαϊκῶν ἐκ τῆς Ἱ. Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος καὶ Φαναριοφερσάλων, μὲ ἐπὶ κεφαλῆς τὸν Ποιμενάρχην των, Σεβ. Μητροπολίτην κ. Τιμόθεον, ἐπεσκέφθησαν τὰ Μικρασιατικὰ παράλια καὶ τὴν Σμύρνην. 

Ζήσε αθόρυβα

Του π. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΠΟΚΟΥ

Ο Χριστός κλήθηκε στο σπίτι ενός άρχοντα. Ο αρχισυνάγωγος Ιάειρος, ο θρησκευτικός αρχηγός της πόλης, βρισκόταν σε μεγάλη ανάγκη. Η δωδεκάχρονη μονάκριβη κόρη του βρισκόταν στα τελευταία της. Μες στην απελπισία του, άφησε κατά μέρος τις επιφυλάξεις, λόγω της θέσης του, και αποζήτησε τη βοήθεια του Χριστού. Ενώ όμως ο Χριστός βρισκόταν καθ’ οδόν προς το σπίτι του Ιαείρου, ακολουθούμενος από πλήθος λαού, μια άρρωστη γυναίκα, η αιμορροούσα, τον πλησίασε κρυφά και «ήψατο του κρασπέδου του ιματίου αυτού». Άγγιξε την άκρη από το ένδυμά του. Και αμέσως έγινε καλά (Κυριακή Ζ΄ Λουκά).

Η εμπιστοσύνη στον Θεό κατανικά τον τρόμο και τον θάνατο

ΟΜΙΛΙΑ  ΣΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ 

της Κυριακής Ζ΄ Λουκά, 6 Νοεμβρίου 2022

(Λουκά Η΄ 41-56 )