e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 6 Απριλίου 2023

Οι Μητροπολίτες Χονγκ Κονγκ και Σιγκαπούρης συζητούν για τη Μ. Εβδομάδα και το Πάσχα [video]

Πλησιάζουν οι μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και της Ανάστασης του Κυρίου μας. Οι ετοιμασίες κορυφώνονται για να γιορτάσουμε με την οικογένεια μας, με φίλους και γνωστούς. Σύμφωνα με την λαογραφία μας πρέπει να γίνουν πολλά αυτές τις ημέρες. Οι προετοιμασίες για όλα τα καλούδια που θα έχει το πασχαλινό τραπέζι και όχι μόνο. Πόσοι όμως από εμάς προετοιμαζόμαστε και ψυχικά για να γιορτάσουμε αυτές τις Άγιες Μέρες που έρχονται; Οι ετοιμασίες μας θα παραμείνουν μόνο στα υλικά αγαθά, στα ήθη και στα έθιμα; 

Αγρυπνία Ευαγγελισμού 2023 στην Καθέδρα της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας [video-photos]


Την παραμονή της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στις 6 Απριλίου 2023, ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος τέλεσε ολονύκτια αγρυπνία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μιχαήλ της ουκρανικής πρωτεύουσας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΤΗΛΕ-ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα κάνει Πάσχα 2023 στη γενέτειρά του Ίμβρο

Ἡ Ἱερὰ Μητρόπολις Ἴμβρου καὶ Τενέδου, ἐν πνευματικῇ χαρᾷ καὶ ἀγαλλιάσει, ἀνακοινώνει εἰς τὸ Χριστεπώνυμον πλήρωμα ὅτι κατὰ τὴν ἐφετεινήν Μ. Ἑβδομάδα καὶ τὸ Ἅγιον Πάσχα ἡ Α. Θ. Παναγιότης ὁ Οἰκουμενικὸς Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαῖος θὰ προσέλθῃ καὶ θὰ προστῇ τῶν Ἱερῶν Ἀκολουθιῶν εἰς τὴν Γενέτειράν Του Ἴμβρον.

Δικαίως ἡ ταπεινὴ Ἐπαρχία μας καυχᾶται διὰ τὸν εὐκλεῆ Γόνον της καὶ προσμένει τὴν εὐλογητὴν παρουσίαν Του ὥστε νὰ βιώσῃ, μετὰ δεκαετίαν ἀπό τῆς κατὰ τὸ ἔτος 2013 πασχαλίου ἐπισκέψεώς Του, τὴν Ἑορτὴν τῶν Ἑορτῶν καὶ Πανήγυριν τῶν Πανηγύρεων μαζὶ μὲ τὸν ἀεὶ Ἐσταυρωμένον Πατριάρχην τοῦ Γένους, τὸν μεταλαμπαδεύοντα εἰς τὴν Οἰκουμένην μόνον φῶς καὶ ζωὴν ἐκ τῆς ἀκοιμήτου κανδήλας τῆς Μεγάλης Ἐκκλησίας.

εκ της Ι. Μητροπόλεως Ίμβρου και Τενέδου

Επίσκεψη του νέου Νούντσιου της Στοκχόλμης στον Μητροπολίτη Σουηδίας | New Papal Nuncio to Sweden Visits the Metropolitan of Sweden

Το πρωΐ της Τετάρτης προ των Βαΐων, 5ης Απριλίου 2023, ο νεοεγκατασταθείς Νούντσιος στην Στοκχόλμη, Σεβασμιώτατος κ. Julio Murat ζήτησε να επισκεφθεί τον Σεβ. Μητροπολίτη Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπα. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι ο Νούντσιος ομιλεί απταίστως την Ελληνική γλώσσα, αφού έχει γεννηθεί στην Σμύρνη, ενώ και ο Σεβ. κ. Κλεόπας έλκει την καταγωγή του, από την πλευρά του αειμνήστου πατρός του, από την ίδια πόλη.

Φανάρι: Πρόγραμμα Ακολουθιών Μ. Εβδομάδας και Πάσχα 2023 - Πατριαρχικός Επίτροπος ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:

Η Μητρόπολις Σμύρνης ευχαριστεί για την παραχώρηση Ναού

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Ἐν δοξολογίᾳ τοῦ Παναγίου Ὀνόματος τοῦ ἐν Τριάδι Θεοῦ ἀνακοινοῦται παραχώρησις τοῦ Ρωμαιοκαθολικοῦ Μοναστικοῦ Καθιδρύματος τῆς SANTA MARIA τοῦ Τάγματος τῶν Φραγκισκανῶν (διεύθυνσις: Ak Deniz Mahallesi, Halit Ziya Bulvarı No.67, 35210, Konak, İzmir), ἐκ μέρους τῆς Ρωμαιοκαθολικῆς Ἐκκλησίας εἰς τὸ Οἰκουμενικὸν Πατριαρχεῖον διὰ τὰς ἀνάγκας τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Σμύρνης.

Παραχώρηση ΡΚαθολικού Ναού στη Σμύρνη προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο για τις ανάγκες της Μητροπόλεως Σμύρνης

Η Α. Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε την Πέμπτη, 6 Απριλίου 2023, τον εκ Ρώμης Οσιώτ. κ. Massimo Fusarelli, Αρχηγό του Τάγματος των Φραγκισκανών, μαζί με μέλη της περί αυτόν Αδελφότητος και συνεργάτες του, με την ευκαιρία της παραχωρήσεως προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο του εν Σμύρνη Ιερού Ναού Santa Maria, ο οποίος ανήκει στο εν λόγω Τάγμα, για τις ανάγκες της Ιεράς Μητροπόλεως Σμύρνης. 

Βανάτο Ζακύνθου: Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Μεγάλης Εβδομάδας και Πάσχα 2023

[Χαρακτικό: ΑΡΙΑ ΚΟΜΙΑΝΟΥ]

Αγαπητοί μου, 

Ενώ φθάσαμε, ο καθείς μες από τον προσωπικό αγώνα του, στις σταυροαναστάσιμες Μεγάλες Ημέρες, στην ατμόσφαιρα δηλαδή των φρικτών Οδυνών και της εκ νεκρών Εγέρσεως του Κυρίου Ιησού, Σας απευθύνω θερμές ευχές από καρδίας για αδιάπτωτη την παρουσία του Αναστημένου στο κέντρο της προσωπικής και κοινωνικής ζωής μας.