e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2009

Πρωτολειτουργώντας στο νέο Παρεκκλήσιο του Μπανάτου αποδόθηκε τιμή στους Μεγάλους Ευεργέτες

Ανεπανάληπτες σήμερα το πρωί οι στιγμές στο Παρεκκλήσιο των Αγίων Ταξιαρχών και Νικολάου στην Ενορία μας! Εορτάζοντας σεμνοπρεπώς και με τη συμμετοχή πολλών προσκυνητών την ιερή μνήμη του Αγίου Νικολάου, τελέσθηκε για πρώτη φορά (και με την ευλογία του απουσιάζοντος στο εξωτερικό Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Χρυσοστόμου) η θεία Λειτουργία στο νέο μας εκκλησάκι!Ευτυχώς η μέρα σήμερα ήταν πολύ όμορφη και απαστράπτουσα, ο ήλιος από νωρίς υποσχόταν γενναιόδωρο το φως του, οι δε προσερχόμενοι για εκκλησιασμό αντάλλασσαν ασπασμούς και ευχές για τη γιορτή, αλλά και για το νέο επίτευγμα - απόκτημα της Ενορίας μας!

Ο Εφημέριός μας, μετά το Κοινωνικό, μίλησε επίκαιρα για τη θεολογία του Ορθόδοξου Ναού στη ζωή των Χριστιανών, επισημαίνοντας την ανάγκη επανευαγγελισμού του σύγχρονου κόσμου και επανασυσπείρωσης όλων στο ιατρείο της Εκκλησίας.

Το "παρών" έδωσε και ο Δήμαρχος Αρκαδίων κ. Στέλιος Μποζίκης (βλ. δεξιά στη φωτό), ο οποίος υποστηρίζει διαρκώς, από τη θέση της ευθύνης του, την κάθε έκφανση της Ενορίας μας, συνεργαζόμενος αρμονικότατα με το Εκκλησιαστικό μας Συμβούλιο.

Κλείνοντας την Ομιλία του ο Εφημέριος μίλησε για την αξία της Δωρεάς του Ναού προς την Ενορία μας των κ.κ. Παναγιώτη και Αντωνίας Στραβοπόδη και, αποδίδοντας την οφειλόμενη τιμή προς αυτούς, ανακοίνωσε την ανακήρυξή τους σε ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ.

Πραγματικά, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ενοριακού Ναού Υπεραγίας Θεοτόκου Βανάτου (απαρτιζόμενο από τον Πρόεδρο Εφημέριο και τα Μέλη: Κωνσταντίνο Μάτσα, Αναστάσιο Δ. Στραβοπόδη, Πέτρο Αν. Κοντονή και Διονύσιο Φ. Τουρκάκη), στη Συνεδρία του της 28ης Νοεμβρίου 2009, αποφάσισε ομόφωνα να ανακηρύξει το ζεύγος Παναγιώτη και Αντωνίας Στραβοπόδη σε Μεγάλους Ευεργέτες της Ενορίας μας, αναγνωρίζοντας έτσι την εξαιρετική προσφορά τους, δηλώνοντας μάλιστα, ότι θα μνημονεύεται εσαεί ο αείμνηστος υιός του Μιχαήλ.Αμέσως μετά ο Εφημέριος απένειμε τα διάσημα του τίτλου στον Αξιότιμο κ. Παναγιώτη Στραβοπόδη, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος κι έκπληκτος για την τιμή, δεδομένου ότι όλα τα της ανακήρυξης κρατήθηκαν μυστικά έως εκείνη την ώρα.


Στη συνέχεια ο Εφημέριος κάλεσε τον Δήμαρχο κ. Μποζίκη να κάμει την απονομή του τίτλου στην Ερίτιμη κ. Αντωνία Στραβοπόδη, η οποία κι εκείνη ήταν εξαιρετικά συγκινημένη.

Ο π. Παναγιώτης παρακάλεσε ακολούθως τον κ. Δήμαρχο ν' απευθύνει λίγα λόγια στην ομήγυρη. Εκείνος μίλησε θερμότατα, τόσο για τη σημασία της δωρεάς του Ναού, όσο και για τη γνωριμία και φιλία του με τον αείμνηστο γιο των Δωρητών, έναν σημαίνοντα επιστήμονα και άνθρωπο. Δήλωσε, τέλος, ότι βρίσκεται και θα βρίσκεται κοντά στο Εκκλησιαστικό μας Συμβούλιο για ό,τι τον χρειασθεί.
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας και της Τελετής Ανακήρυξης, ακολούθησε κέρασμα στο προαύλιο του Παρεκκλησίου, όπου η χαρά για το γεγονός ήταν διάχυτη!