Ιδιοκτήτης: π. Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου της Ι. Μ. Ζακύνθου. Είναι e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου. Οι κ.κ. δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα μόνο σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, κατόπιν συνεννοήσεως και πάντως με αναφορά του συγκεκριμένου συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο, 11 Αυγούστου 2012

Άρχισαν τα "σένια" του Πανηγυριού 2012


Άρχισαν από χθες τα "σένια", δηλαδή τα σινιάλα ή ειδοποιήσεις του φετινού Πανηγυριού της Παναγούλας Μπανάτου. Μια βδομάδα πριν την ημέρα του Πανηγυριού, κάθε βράδυ στις 9, οι καμπάνες χτυπούν πανηγυρικά και διακόπτονται από ρουκέτες, οι οποίες σχίζουν τον ουρανό, ειδοποιώντας όλους ότι εγγίζει η μεγάλη μέρα της Γιορτής!
Στην τρίτη αποψινή φωτό, ο Χαράλαμπος Κοντονής, Πρόεδρος του Μπανάτου και δραστήριο μέλος της Επιτροπής Πανηγυριού, βάζει φωτιά στο φυτίλι!!! 

Στιγμές από τη σημερινή Λιτανεία του Αγίου Σπυρίδωνος για την διάσωση της Κέρκυρας από τους Τούρκους (11 Αυγούστου 1716)

Αποκλειστική ανταπόκριση από Κέρκυρα: ΤΑΤΙΑΝΑ ΚΑΡΥΔΗ