e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012

Για την ειρηνιστική εκδήλωση τού Κέντρου Λόγου "Αληθώς", με τoν Γιώργο Γεωργιάδη

Προετοιμαζόμαστε εντατικά για την μεθαυριανή αντιπολεμική / ειρηνιστική εκδήλωση τού "Αληθώς", τού Μορφωτικού Κέντρου Λόγου Μπανάτου (Σάββατο, 24/11, ώρα 7 μ.μ.). Μοναδικός ομιλητής ο δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργιάδης, ο οποίος θα μάς παρουσιάσει, μες από πλούσιο φωτογραφικό αρχειακό υλικό, τις εμπειρίες του από τα πεδία των μεγάλων Πολέμων τής σύγχρονης Ιστορίας, όπου -ως πολεμικός ανταποκριτής- έλαβε μέρος. 


Κάποιοι φίλοι τού "Αληθώς" μάς λένε ότι δυσκολεύονται να δουν στιγμές φρίκης και πολέμου. Σε αυτή την ένσταση απαντά ο ίδιος ο ομιλητής, στο βίντεο που ακολουθεί και που ετοιμάσαμε στο πλαίσιο τής προετοιμασίας τής εκδήλωσης. Στη συνέχεια, αξίζει να γνωρίσουμε who is who Γεωργιάδης, μες από ένα μικρό βιογραφικό του, όπου σε αδρές γραμμές αποτυπώνεται μια ολόκληρη τριακονταετία τού βετεράνου δημοσιογράφου στις επάλξεις τού πολεμικού ρεπορτάζ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται!Who is Who Γιώργος Γεωργιάδης

Ο Γιώργος Γεωργιάδης γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1955. Ασχολήθηκε με την δημοσιογραφία το 1981. Έκανε την πρώτη αποστολή του σε πόλεμο, το 1982, ως απεσταλμένος τής Ελευθεροτυπίας στον Λίβανο.

Από τότε, κάλυψε τα γεγονότα της Μέσης Ανατολής και κυρίως το Παλαιστινιακό, με αποστολές στον Λίβανο, την Βόρειο Αφρική (όπου είχε μεταφερθεί το αρχηγείο του Γιάσερ Αραφάτ), την Υεμένη και αλλού. Κορύφωση των γεγονότων ήταν το ξέσπασμα της εξέγερσης Ιντιφάντα, το 1987, στην Ιερουσαλήμ.

Από το 1987 μέχρι το 1989 εργάστηκε παράλληλα και στην ΕΡΤ. Το καλοκαίρι του 1989, με ομάδα συναδέλφων του, συμμετείχε στην δημιουργία τού MEGA. Την ίδια χρονιά μετακινήθηκε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ. Για λογαριασμό των δυο αυτών Μέσων, κάλυψε την εξέγερση στη Ρουμανία, την πτώση του τείχους στο Βερολίνο, τον διαμελισμό της Τσεχοσλοβακίας, το Αλβανικό, τις αλλαγές στην πρώην Σοβιετική Ένωση και στη συνέχεια τον πόλεμο της πρώην Γιουγκοσλαβίας, τον πόλεμο του Ιράκ, τον Εμφύλιο τής Ρουάντα κ.ά.

Επίσης κάλυψε πολλές φυσικές καταστροφές, όπως σεισμοί σε Πακιστάν, Ανατολία, Κωνσταντινούπολη, Ινδία, Τσουνάμι στη Σρι Λάνκα. Τα τελευταία χρόνια ταξιδεύει στην υποσαχάρια Αφρική.

Νεότερα από την Ενορία Αγίου Νικολάου MarrickvilleΑνταπόκριση: π. Νικόλαος Μποζίκης / New South Wales, Australia

Λαμβάνετε μερικές φωτογραφίες από την τελευταία αγγλική Θεία Λειτουργία για τη νεολαία μας, την οποία τελέσαμε πριν λίγες ημέρες στο Παρεκκλήσι των Αγίων Αναργύρων.Αξιοσημείωτο είναι ότι, μέσα στο παρεκκλήσι αυτό, υπάρχει η Εικόνα του Προστάτη και Πολιούχου Ζακύνθου, Διονυσίου του θαυματουργού, του αγαπημένου Αγίου μας! Πρόκειται για έργο του 1962, δια χειρός του μακαριστού Ζακυνθίου εικαστικού και δασκάλου Χρήστου Ρουσέα.

Κλείνουμε την ανταπόκρισή μας, ενώ μία ομάδα των ηλικιωμένων τής Ενορίας μας ξεκινά σήμερα για προσκυνηματική εκδρομή στον Άγιο Ιωάννη του Jervis.