Ιδιοκτήτης: π. Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου της Ι. Μ. Ζακύνθου. Είναι e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου. Οι κ.κ. δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα μόνο σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, κατόπιν συνεννοήσεως και πάντως με αναφορά του συγκεκριμένου συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2009

Στιγμιότυπα από την εορτή των Εισοδίων στο Μπανάτο


Με αισθήματα ευλάβειας και κατάνυξης γιορτάσαμε σήμερα στη Φανερωμένη μας τα Εισόδια της Παναγίας. Από εκεί και οι παραπάνω φωτογραφίες, με τη ματιά του Πορφύρη μας.
Εκτός από τον Εφημέριό μας έλαβε μέρος ο Μέγας Οικονόμος Ιωάννης Βλαχιώτης (εφημέριος του Φιολίτη), ενώ συμπροσευχόμενος ήταν ο συγχωριανός μας Οικονόμος Ιωάννης Ζαρκάδης (εφημέριος Χουρχουλιδίου - Κουκουναρίας).

Στην ομιλία του ο π. Παναγιώτης αναφέρθηκε στην κεντρική θέση που έχει η Θεοτόκος στη σωτηρία μας. Τα Εισόδιά της στον ναό σήμερα -είπε- αποτελούν το προάγγελμα της Θείας Γέννας, που επίκειται!