e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Κυριακή της Πεντηκοστής με 9 Βαπτίσεις, στο Maputo της Μοζαμβίκης


Η Κυριακή της Πεντηκοστής, 3 Ιουνίου 2012, ήταν μια μεγάλη μέρα για την Εκκλησία, που παροικεί στο Μαπούτο της Μοζαμβίκης! Όχι μόνον επειδή εορτάστηκε πανηγυρικά -όπως αρμόζει, άλλωστε- το Γενέθλιο της Εκκλησίας, αλλά επειδή η Κοινότητα των Ορθοδόξων της μοζαμβικανής πρωτεύουσας αισθάνθηκε το Τρίτο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, το Άγιο Πνεύμα, να κατέρχεται προσωπικά πάνω σε εννέα (9) Κατηχούμενους και να τους ενδύει με το Φως του Χριστού!

Επί έναν ολόκληρο χρόνο (ίσως και περισσότερο) οι Εννέα Νεοφώτιστοι κυκλοφορούσαν στην ορθόδοξη αυλή, οσμιζόμενοι το λιβάνι της πίστης και αναπνέοντας πνευματικές εμπειρίες, προετοιμαζόμενοι μάλιστα για το Βάπτισμα και το Χρίσμα τους, μυστήρια πανίερα, τα οποία πραγματώθηκαν επιτέλους την περασμένη Κυριακή, από τον Επίσκοπο Μοζαμβίκης κ. Ιωάννη. 

Τόσον αυτός, όσο και η "μικρά ζύμη" της Επισκοπής, όλοι μαζί, βίωσαν την Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος και την θαυματουργική πνοή Του στον Καθεδρικό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μαπούτο. Στην ομιλία του ο κ. Ιωάννης, κατασυγκινημένος, ανάμεσα στους λόγους αγάπης και τις πατρικές νουθεσίες που απηύθυνε, δεν παρέλειψε να μεταφέρει τις ευχές κι ευλογίες του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄ στους Νεοφώτιστους και ανακοίνωσε ότι τον προσεχή Σεπτέμβριο μια νέα ομάδα Κατηχουμένων πρόκειται να ενδυθεί τον Χριστό. 

Σημειωτέον ότι τα Μυστήρια τελέστηκαν -κατά την αρχαία Τάξη- εντός της Θείας Λειτουργίας και τους Βαπτισθέντες αναδέχτηκαν με εξαιρετική προθυμία και πολύ ζήλο Ορθόδοξοι του Μαπούτο, οι οποίοι -με κάθε δυνατό τρόπο και παραδειγματική αφοσίωση- συνδράμουν το "ζύμωμα" του νοητού "όλου φυράματος" της Μοζαμβίκης! 

Ακολούθησε πλούσια Τράπεζα Αγάπης για όλους, στο απλόχωρο προαύλιο του Ναού, όπου οι πάντες δεν έκρυβαν τα δάκρυα της Χαράς τους!!!

Η εφημερίδα "Ημέρα τση Ζάκυθος" για το 9ο "Αληθώς"

Μισή σελίδα αφιέρωσε, την περασμένη εβδομάδα, η έγκριτη καθημερινή εφημερίδα της Ζακύνθου Ημέρα τση Ζάκυθος (στο φύλλο της, υπ' αριθμ. 4266 / 29 Μαΐου 2012, σελ. 6), στην τελευταία για φέτος Σύναξη του Κέντρου Λόγου Μπανάτου ΑΛΗΘΩΣ, η οποία αφορούσε στην αναγκαιότητα των Μεταμοσχεύσεων. 

Μέρος τού εν λόγω ρεπορτάζ μπορείτε να διαβάσετε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, μ' ένα κλικ εδώ.

Ευχαριστούμε τους υπεύθυνους της Εφημερίδας για την ευγένεια τής όλης στήριξης της προσπάθειάς μας!