e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Συνέντευξη τύπου του νέου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων Νικήτα [Hellenic TV London]
Λονδίνο, 19 Ιουνίου 2019. Διάσκεψη τύπου του νέου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτα, ο οποίος επισκέφθηκε το Λονδίνο για να συστηθεί στον νέο ποίμνιό του. 
     Ο Αρχιεπίσκοπος Νικήτας συστήθηκε με απλότητα και ήταν πολύ φιλικός με όλους όσους παρευρέθηκαν στην διάσκεψη τύπου. 
     Εμείς θα σας παρουσιάσουμε μερικά αποσπάσματα από αυτήν την γνωριμία του Αρχιεπισκόπου με τους δημοσιογράφους.Μια σημαντική και ενδιαφέρουσα άποψη για τον ρόλο του «Πατριάρχη» Φιλάρετου


Παρουσιάζει ο π. ΡΩΜΑΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

Πριν από λίγο δέχθηκα το παρακάτω μήνυμα, από πρόσωπο εκτός Ελλάδος, που γνωρίζει καλά πρόσωπα και πράγματα και κυρίως την ιστορία πίσω από τα φαινόμενα...

Το μήνυμα ήταν στα αγγλικά, οπότε το παραθέτω σε μετάφραση:

Αγαπητέ πατέρα, η «σταυροφορία» του Φιλάρετου να επανιδρύσει το «Πατριαρχείο Κιέβου» καθιστά σε μένα προφανές ένα πράγμα: Εργάζεται και εργαζόταν πάντα για την KGB (FSB, μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ενώσεως), τόσο πριν από τη δημιουργία του «Πατριαρχείου Κιέβου», όσο και κατά τη διάρκειά του και φυσικά τώρα. 
     Οι μυστικές υπηρεσίες της Μόσχας του ανέθεσαν να οργανώσει αυτό το σχισματικό «Πατριαρχείο Κιέβου», προκειμένου να αποτρέψει-σαμποτάρει την κανονική Αυτοκεφαλία της Εκκλησίας της Ουκρανίας, στην οποία είχαν συμφωνήσει όλοι οι Επίσκοποι της χώρας αυτής, συμπεριλαμβανομένου και του Μητροπολίτη Ονουφρίου, στις αρχές της δεκαετίας του 1990.
     Σκοπός της ίδρυσης του «Πατριαρχείου Κιέβου» ήταν να διαιρέσει τον Ουκρανικό Λαό και να αποδυναμώσει το Ουκρανικό Έθνος, ώστε να επιτραπεί η απρόσκοπτη διείσδυση και ο έλεγχος της Ρωσίας στη χώρα αυτή.
     Τώρα, μετά την διάλυση αυτού του διχαστικού εργαλείου (δηλαδή του «Πατριαρχείου Κιέβου») πριν από την Ενωτική Σύνοδο της 15ης Δεκεμβρίου 2018, ο Φιλάρετος πιέζεται και εξαναγκάζεται από τους «εργοδότες» του στο Κτίριο της Λουμπιάνκα (αρχηγείο των KGB και FSB) να δημιουργήσει μια νέα διχαστική στρατηγική.
     Η αλλαγή στην Προεδρία της Ουκρανίας ίσως έχει δημιουργήσει τις ευνοϊκές προϋποθέσεις για αυτό το εγχείρημα.
     Επομένως, δεν είναι ζήτημα της ψυχολογικής ανοησίας και αστάθειας ενός γέροντος ανθρώπου, αλλά στρατηγικής πολέμου πληροφοριών και μυστικών υπηρεσιών που οικοδομήθηκε γύρω από το πρόσωπό του και το ρόλο του διαχρονικά.
     Αυτοί λοιπόν που κατηγορούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο ότι «ανέβασε τον Φιλάρετο στο πλοίο», δηλαδή τον αποκατέστησε, οφείλουν να επιστρέψουν τις κατηγορίες στους εαυτούς τους, αφού αυτοί είναι οι αδίστακτοι Μοσχοβίτες που τον χειραγωγούν σε βάρος της ενότητας του Ουκρανικού Λαού και της Εκκλησίας του...

Συνέντευξη τύπου του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου | Press conference with Archbishop Elpidophoros of America [video + photos]


Αξιοσημείωτη συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα, Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019, στην Ι. Αρχιεπισκοπή Αμερικής ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος. Μπορείτε να την παρακολουθήσετε ολόκληρη ακολούθως:
Εκ Φαναρίου ειδήσεις 21ης Ιουνίου 2019


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ 
Ἐκκλησιαστικαί εἰδήσεις 

Ἡ Α. Θ. Παναγιότης, ὁ Πατριάρχης, ἐδέξατο εἰς ἀκρόασιν: 
- Τόν Σεβ. Μητροπολίτην Γαλλίας κ. Ἐμμανουήλ μετά τοῦ Πανιερ. Ἀρχιεπισκόπου Παμφίλου κ. Δανιήλ. 
- Τόν Σεβ. Μητροπολίτην Σηλυβρίας κ. Μάξιμον, Ἐπόπτην τῆς Περιφερείας Ὑψωμαθείων, μετά τοῦ Ἐντιμ. κ. Ἀναστασίου Χονδροπούλου, Προέδρου τῆς Ἐκκλησιαστικῆς Ἐπιτροπῆς τῆς Κοινότητος Κοντοσκαλίου, τοῦ Ἐντιμ. κ. Γεωργίου Χονδροπούλου, Ἀντιπροέδρου, καί τῆς Εὐγεν. κ. Δεσποίνης Καρανικόλα, Γραμματέως, κομίσαντας τόν εἰθισμένον ἄρτον ἐπί τῇ ἐγγιζούσῃ πανηγύρει τοῦ Ἱ. Ναοῦ τῆς Ἁγίας Κυριακῆς. 
- Τόν Σεβ. Μητροπολίτην Νέας Κρήνης καί Καλαμαριᾶς κ. Ἰουστῖνον, μετά τοῦ Ὁσιολ. Ἱερομονάχου κ. Χρυσοστόμου, ἐκ τοῦ Κελλίου τοῦ Ἱ. Χρυσοστόμου τῆς ἐν Ἁγίῳ Ὄρει Κουτλουμουσιανῆς Σκήτης.
- Τόν Θεοφιλ. Ἐπίσκοπον Ἀμορίου κ. Νικηφόρον, Ἡγούμενον τῆς Ἱ. Πατριαρχικῆς καί Σταυροπηγιακῆς Μονῆς Βλατάδων. 
- Τόν Αἰδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερον κ. Ἰωάννην Ράλλην, ἐπί κεφαλῆς ὁμίλου νέων ἐκ τῆς Ἱ. Μητροπόλεως Σικάγου. 
- Ὅμιλον Ἀξιωματικῶν τοῦ Γενικοῦ Ἐπιτελείου Ἐνόπλων Δυνάμεων (Γ.Ε.Ε.Θ.Α.) Ἑλλάδος. 
- Μέλη τῆς Ἑνώσεως Ἀποφοίτων τῆς Ἐκκλησιαστικῆς Σχολῆς Κορίνθου, ὑπό τήν ἡγεσίαν τοῦ Ἐντιμ. κ. Ἀθανασίου Ψυχογιοῦ, Προέδρου. 

*   *   * 

Ἡ Α. Θ. Παναγιότης, ὁ Πατριάρχης, ἐξεπροσωπήθη ὑπό τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου, κατά τάς διοργανουμένας ὑπό τῆς Πανελληνίου Ὁμοσπονδίας Πολιτιστικῶν Συλλόγων Βλάχων ἐκδηλώσεις, ἐν Τρικάλοις, μεταξύ 21ης καί 23ης Ἰουνίου.

Η Πρόεδρος της Γεωργίας δηλώνει: Η Ρωσία χρησιμοποιεί τη θρησκεία για πολιτικούς σκοπούς!


Εράνισμα: π. Ρωμανός Αναστασιάδης

Δριμύ κατηγορώ της Προέδρου της Γεωργίας, Σαλώμης Ζουραμπισβίλι, κατά της Ρωσίας του Πούτιν, όπως αναρτήθηκε στην προσωπική της σελίδα στο facebook:

«Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας; Τι σημαίνει αυτό; Ποια ορθόδοξη ενότητα και σχέση μπορεί να υπάρχει μεταξύ μας και της χώρας που δεν είναι μόνο κατακτητής των εδαφών μας αλλά και πολεμά την κάθε θρησκεία και όλους τους χριστιανικούς κανόνες. Της χώρας, η οποία απαγορεύει την άφιξη των Γεωργιανών και Οσσετών Χριστιανών στη Γκρεμοσχεύη -για να κάνουν προσευχή στα κοιμητήριά τους- αλλά και που απαγορεύει την ανακαίνιση των Γεωργιανών Ναών της Αμπχαζίας.

Δεν υπάρχει τίποτα Ορθόδοξο εδώ! Ο συνηθισμένος τρόπος της Ρωσίας, να χρησιμοποιεί την θρησκεία για πολιτικούς σκοπούς!

Και αν όντως έτσι είναι, γιατί παίζουμε κι εμείς αυτό το πολιτικό παιχνίδι;»