Ιδιοκτήτης: π. Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου της Ι. Μ. Ζακύνθου. Είναι e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου. Οι κ.κ. δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα μόνο σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, κατόπιν συνεννοήσεως και πάντως με αναφορά του συγκεκριμένου συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010

Στον Πλάνο για την εορτή του Γενεθλίου του Προδρόμου


Το γειτονικό μας χωριό, ο Πλάνος (όμορφο, αν και με τα τουριστικά χρώματα επενδυμένο πλέον) εορτάζει σήμερα το Γενέθλιο του Προδόμου στον πρόσφατα νεόδμητο ναό του, όπου εφημερεύει ο Μπανατιώτης ιερέας Οικονόμος Νικόλαος Αβούρης.

Εκεί βρέθηκε το πρωί συνεορτάζοντας και ο Εφημέριός μας μαζί με κάμποσους ενορίτες μας από το Μπανάτο, κηρύσσοντας μάλιστα κατά το Ιερατικό Συλλείτουργο τον Θείο Λόγο. Ύστερα, στον ευρύχωρο προαύλιο χώρο του ναού και απολαμβάνοντας τη θαυμάσια θέα στον Κάμπο, απόλαυσαν όλοι τις φρυτούρες και τα παστέλια, όπως το καλεί η τοπική παράδοση.

Για τις φωτογραφίες, που δημοσιεύουμε παραπάνω, φρόντισε ο πανταχού παρών συνεργάτης μας Νίκος Κεφαλληνός.